Dünya

Avusturya'da geneleve saldıran Afgan mültecinin polis sorgusundaki ifadeleri ortaya çıktı; reddedildiği için "intikam" almak istemiş!

Avusturya medyası, kadınların cansız bedenlerinin mekanın farklı odalarında bulunduğunu ve cesetlerin tanınmaz halde olduğunu yazdı

26 Şubat 2024 10:22

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki bir geneleve geçen Cuma gecesi giderek 3 kadının yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenleyen 27 yaşındaki Ebadullah A. isimli Afgan mültecinin polis sorgusundaki ifadeleri ortaya çıktı. 

TIKLAYIN | Avusturya'da bir günde 5 kadın cinayeti işlendi

Reddedildiği için intikam almak istemiş

Asyalı kadınların çalıştığı mekanda öldürülen 3 kişinin otopsisi yapılmaya devam edilirken Ebadullah'ın saldırıyı planlı bir şekilde yaptığı öğrenildi. Yanında bıçak taşıyan Ebadullah'ın daha önce de aynı mekana gittiği ve burada reddedildiği için intikam almak için saldırıyı düzenlediği ortaya çıktı.

Avusturya medyası, kadınların cansız bedenlerinin mekanın farklı odalarında bulunduğunu ve cesetlerin tanınmaz halde olduğunu yazdı.

Dinî bir amacı yoktu

Avusturya'nın önde gelen medya kuruluşlarından Kurier, polislere dayandırdığı haberde, "Polis yetkilileri dini bir amacın olmadığını düşünüyor. Saldırgan da öldürdüğü kadınlarla daha önce bir geçmişi olmadığını söyledi. Öldürülen kadınların Çinli olduğu düşünülüyor" denildi. Öte yandan öldürülen 3 kadından birinin genelevin sahibi olduğu da öne sürüldü.

Mekanda dördüncü bir kadının da olduğu belirtilirken bu kadının da kendisini odasına kilitleyerek gizlendiğini ve içeriden gelen çığlık ve arbede seslerini duyarak travma yaşadığı açıklandı.

Ne olmuştu?

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki bir geneleve giden 27 yaşındaki Ebadullah A. isimli Afgan mülteci, yerel medyaya göre "gururu incindiği için" bıçakla genelevde çalışan kadınlara saldırmış ve 3 kadını bıçaklayarak öldüren adam daha sonra koşarak mekandan kaçmış ve ormanlık alana saklanmıştı.

Adamın kan izlerini takip eden polis yakınlardaki bir ormanlık alanada Ebadullah'ı yakalamış ve gözaltına almıştı. Yaralı ele geçirilen Ebadullah sağlık kontrolü sonrasında sorguya alınmıştı.