Dünya

Avustralyalı Bakan, Donald Trump'ın oğluna "koca bir bebek" dedi

06 Temmuz 2023 13:02

T24 Dış Haberler

Avustralya İçişleri Bakanı Clare O'Neil, ülkede yapacağı turun ertelenmesine tepki gösteren Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın oğluna 'koca bir bebek' dedi. 

Trump Jr'ın organizatörü, eski Başkan'ın oğluna vize verilmesine rağmen ertelemeye gerekçe olarak "cancel culture"ı gösterdi. 

Donald Trump Jr., Sidney, Brisbane ve Melbourne'da konuşmalar yapacaktı. İlk etkinliği 9 Temmuz'da olması planlanıyordu. 

Etkinliklerin organizatörü Turning Point Australia, çarşamba günü Facebook'tan yaptığı açıklamada, etkinliklerin "öngörülemeye sebeplerle" ertlendiğini ifade etti.

Turning Point Australia, "Görünüşe göre Trumplar'a zorluk çıkaran tek ülke ABD değil. Biletlerini saklayın, bu sadece ufak bir gecikme. #CancelCulture" yazdı.

Organizatör, daha sonra gecikmeye gerekçe olarak vize verilmesinin uzun sürmesini gösterdi.

Avustralya İçişleri Bakanı Clare O'Neil, perşembe günü yaptığı Twitter paylaşımında, "Tanrım, Donald Trump Jr. biraz kötü bir kaybeden. Babası adil bir seçimi kaybetti ama çalındığını söyledi. Şimdi de kötü bilet satışları nedeniyle iptal edilen bir tur sebebiyle Avustalya hükümetini suçluyor" yazdı.

O'Neil, " Donald Trump Jr.'a Avustralya'ya gelmesi için bir vize verildi. O 'cancel'lanmadı. Sadece koca bir bebek ve pek popüler değil" diye devam etti.