Dünya

Avustralya'da gökyüzünü kaplayan gizemli pembe ışığın kaynağı kenevir fabrikası çıktı

24 Temmuz 2022 09:34

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yer alan Mildura kentinde gökyüzü, gizemli bir şekilde pembeye döndü. Söz konusu durum, halk arasında "kıyamet" endişesine neden oldu. Ancak uzmanlar, gökyüzündeki devasa pembe bulutun, kentin yakınlarında bulunan gizli bir tıbbi kenevir fabrikasındaki lambalardan kaynaklandığını açıkladı.

NTV'de yer alan habere göre, Avustralya'nın kuzeybatısındaki Mildura gecesinde geçen salı günü gökyüzünü pembe bir bulut kapladı.

BBC’ye konuşan kent sakinlerinden Tammy Szumowski, “Öncelikle kıyametin geldiğini düşündüm. Soğukkanlılığımı koruyarak çocuklarıma endişelenecek bir şey olmadığımı söyledim. Aslında çok korkmuştum” dedi. 

Konuyu araştıran uzmanlar, gökyüzündeki pembe rengin Cann Group İlaç Şirketi tarafından işletilen bir kenevir laboratuvarındaki ışıklardan kaynaklandığını açıkladı.Şirketin sözcüsü Rhys Cohen, kenevir bitkilerinin büyümek için "kırmızı spektrum ışığına" ihtiyacı olduğunu söyledi.

Crock,, "Normalde, karartma perdeleri güneş batarken kapanır, ancak dün gece ışıkları açtık ve panjurlar henüz kapanmamıştı, bu yüzden kırmızı ışık gökyüzüne yansıdı" dedi.

Diğer taraftan, tıbbi amaçlarla esrar üretilmesi 2016 yılında Avustralya'da yasallaştırıldı, ancak keyfi olarak kenevir yetiştirilmesi ülkede yasak.