Gündem

Avukatı, hapishanede yaşamını yitiren emekli Korgeneral Vural Avar’ı, “manevi çöküşe” götüren süreci anlattı

24 Aralık 2022 07:45

28 Şubat davasında sağlık sorunlarına karşın tutuklu bulunduğu hapishanede yaşamını yitiren emekli Korgeneral Vural Avar’a, rütbelerinin sökülme kararının, Hava Kuvvetleri tarafından özel belge ile gönderildiği ortaya çıktı. Avar’ın avukatı Ümit Kara, “Ölümünden sonra öğrendik ki tepki olarak haberleri takip etmeyen Vural Paşa’ya Hava Kuvvetleri doğrudan ihraç belgesi yollamış. Bizden de sakladığı bu özensizlik ve vefasızlığın manevi çöküşün başlangıcı olduğunu görüyoruz” dedi.

İddianamesi FETÖ tutuklusu eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından yazılan ve davanın kurgulanması aşamasında yetkili birçok kişinin FETÖ’den ihraç edildiği 28 Şubat davasında Avar’a (84) ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmişti. Rütbeleri sökülerek askerlikten ihraç edilen Avar, sağlık sorunlarına karşın “cezaevinde kalabilir” raporuyla tutuklu bulunduğu hastanede yaşamını yitirmişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin 19 Ağustos’taki gerekçeli kararı onaylaması üzerine Vural Paşa'nın rütbelerin sökülmesine karar verildiğini, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da 7 ay önce bu kararı uygulayıp ihraç ettiğini anlatan Avukat Kara, "biz, bu durumu kendisine bildirmedik" dedi. Ancak Hava Kuvvetleri’nin doğrudan Avar’a ihraç belgesi yolladığını belirten Kara,  şöyle konuştu:

"Belgenin geldiğini gördüğümüzde anladık ki bu ona çok büyük bir darbe olmuş. Yuvası olarak bildiği Hava Kuvvetleri’nin böyle bir belgeyi rahatsızlığını bilerek, yaşını bilerek vasisi olan eşi ya da avukatı varken doğrudan cezaevine yollaması büyük bir vurdumduymazlık. Bu özensizliğin ona çok ağır bir darbe olduğunu ve ondan sonra kendisini bıraktığını değerlendiriyoruz."