Gündem

Avukat Epözdemir'den birlik mesajı: Diyarbakır Anneleri ve Cumartesi Anneleri'nin birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım

11 Haziran 2023 15:01

Avukat Rezan Epözdemir, "Diyabakır Anneleri de Cumartesi Anneleri de bizim için kıymetlidir. Ben iki tarafın birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım" dedi.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından düzenlenen Bitlis 2. Kitap Fuarı'nda, avukat Rezan Epözdemir ile katledilen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'in katıldığı bir söyleşi yapıldı. Baba Gültekin, kızının katledilmesine ilişkin dava süreci boyunca Epözdemir'den gördükleri desteğe teşekkür ederek, "Siz olmasaydınız baş edemezdik" dedi.

"İki grubun hak arama mücadelesini ideolojik perspektife oturtmak yakışıksız olur"

Epözdemir, BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran'ın Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri'nin birleşmesi hakkında yönelttiği soruya şu şekilde cevap verdi:

"Diyarbakır Anneleri de Cumartesi Anneleri de bizim için kıymetlidir. Acılarda ortaklaşabilen bir gelenekten geliyoruz. Burada yakışıksız olan, bu iki grubun feryadını ve hak arama mücadelesini ideolojik perspektife oturtmaya çalışan bakış açısı. Bu bir demokratik hak arama mücadelesidir. İnsan hakları meselesidir. Ben iki tarafın birleşmesi için vicdani kanaatimi ortaya koyacağım."

"Tek başına davalarla mücadele etmek yetmez, demokratikleşmeyi savunmak gerekiyor"

Söyleşinin moderatörü olan tiyatrocu Hasan Özgün, geniş çaplı bir mücadelenin gerekli olduğunu savunarak, şu ifadeleri kullandı:

Bir hukuk tartışması yürütürken meselenin dönüp dolaşıp kadınlara gitmesi, daha cüretkâr tartışmalarda ise meselenin dönüp dolaşıp Kürtlere, Alevilere, işçilere, yoksullara dönmesi tesadüf olmasa gerek. Tek başına bu davalarla tek tek mücadele etmek yetmiyor. Demokratikleşmeyi de savunmak gerekiyor.

İkinci BETAV Bitlis Kitap Fuarı; Işıl Işık, Perihan Yücel, Hasan Dalkıran, Servet Zülfikar, Cengiz Şağban, Vehbi Vakkasoğlu söyleşileri ve Grup Arafane konseriyle bugün sona erecek. (ANKA)