Dünya

Avrupa Sosyalistler Partisi, CHP ve Dem Parti'yi yerel seçim zaferinden ötürü tebrik etti

01 Nisan 2024 14:18

T24 Dış Haberler

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), CHP ve DEM Parti'yi Türkiye'de yapılan yerel seçimlerde elde ettikleri çarpıcı zaferden dolayı kutladı. CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin batısındaki çoğu şehirde zafer kazanırken, DEM Parti Diyarbakır ve Türkiye'nin doğusundaki birçok önemli şehirde zafer elde etmeyi başardı.

PES Başkanı Stefan Löfven şunları söyledi:

"Bu, demokrasi için büyük bir zafer ve Türk halkının daha iyi bir geleceğe doğru attığı dev bir adımdır. CHP lideri Özgür Özel'i, yeniden seçilen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cesaretlerinden ve elde ettikleri sonuçlardan dolayı şahsen tebrik ediyorum. PES'in diğer ortak üyesi DEM'e ve eş başkanları Tuncer Bakırhan ve Çiğdem Kılıçgün Uçar'a da özellikle Türkiye'nin doğusunda elde ettikleri başarılı sonuçlar için teşekkür etmek isterim. Erdoğan yerel seçimleri kaybederek muhalefete nefes alacak ve bir sonraki genel seçimlerde zafer elde edecek bir alan bırakıyor. Biz de bunu dört gözle bekliyoruz."

PES Genel Sekreteri Giacomo Filibeck şunları ekledi:

"Türkiye'deki muhalefet İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır gibi büyük şehirlerde ve daha pek çok yerde halkın kalbini ve aklını kazanmayı başardı. Bu, Erdoğan ve AK Parti için yirmi yılı aşan iktidarlarında tam bir yenilgidir ve ülke için bir dönüm noktası olabilir. Erdoğan tarafından cezaevlerinde tutulan Selahattin Demirtaş ve diğer tüm muhalif siyasetçiler, avukatlar, üniversite profesörleri, öğretmenler, gazeteciler ve demokratik düşünen Türk vatandaşlarının insan hakları ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye'deki üye partilerimizi demokrasi ve insan hakları mücadelelerinde desteklemeye devam edeceğiz. PES yıllardır Türkiye'deki iki büyük muhalefet partisini destekliyor. Erdoğan yönetiminin demokrasinin sesini kısmaya yönelik her girişiminde sesimizi yükselttik ve üye partilerimizi desteklemek üzere Türkiye'ye misyonlar düzenledik"