Spor

Avrupa’nın ilk spor ve teknoloji fuarı, Ankara’da düzenlenecek

01 Ağustos 2023 14:46

T24 Ankara

Avrupa’nın ilk spor ve teknoloji fuarı olan “RUNKARA EXPO Spor ve Teknoloji Fuarı”, 6-7-8 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında profesyonel sporcularla söyleşi düzenlenecek, workshoplarda katılımcılarla buluşulacak. Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu olan ve dünyaca ünlü atletlerinde yer alacağı “RUNKARA – Uluslararası Yarı Maratonu” da yaklaşık 6 bin elit, profesyonel ve amatör koşucuya ev sahipliği yapacak.

Ankara ekonomisine ve spor kültürüne katkı sağlaması hedeflenen fuar ile ilgili DAZSPOR kurucusu Victoria Blyth, bugün basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Yarı Maraton Yarış Direktörü Ali Atav ve EXPO ve Sponsor Müdürü Cansu Çınar katıldı.

“Turizm ve spor kültürüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz”

Blyth, toplantıda fuar hakkında şöyle konuştu:

“Ben tüm kurumlara, devlete çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasa etkinliğin düzenlenmesi mümkün olmazdı. Böylesi bir etkinliğe yüksek katılımı sağlamak için dünyadaki koşu camiasından uluslararası akreditasyonlara ihtiyaç vardı. RUNKARA gibi uluslararası bir koşuyu yine bir fuar ile birleştirmek gerekiyordu, gerekli hazırlıkları yaptık. RUNKARA EXPO Spor ve Teknoloji Fuarı, Avrupa’daki spor ve teknoloji alanında düzenlenen ilk fuar olacak. Çok sayıda spor branşı ve spor federasyonları fuarda yerini alacak. 3 günlük fuarda spor firmaları stantlar kuracak. Geniş bir ziyaretçi katılımı bekliyoruz. RUNKARA ve EXPO ile Ankara’nın spor takvimini değiştirdik. Ankara’nın turizm ve spor kültürüne çok katkıda bulunacak. Her yıl RUNKARA’yı düzenleyip spora ve sağlığa katkıda bulunmak istiyoruz. Ankara'nın turizm ve spor kültürüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 3 yıl içerisinde koşucu sayısını 3 bin 500'den 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”

“25 binin üzerinde katılımcı bekliyoruz”

Çınar ise şunları söyledi:

“Amerika ve Japonya’daki spor ve teknoloji fuarlarını takip ettik ve benzerini Ankara’ya getirmek istedik. Bizim için en değerli yanı sporu destekleyen bir fuar olması. Sporu ve teknolojiyi Avrupa’da ve Türkiye’de büyütebilecek bir organizasyon yapmak istedik. Spor ile ilgisi olan herkesi biz bu fuarda misafir etmek istiyoruz. Yaklaşık 25 binin üzerinde katılımcı bekliyoruz.”

Ankara ekonomisine katkı sağlayacak

Ankara’nın ilk uluslararası yarı maratonu olan ve dünyaca ünlü atletlerinde yer alacağı “RUNKARA – Uluslararası Yarı Maratonu” yaklaşık 6 bin elit, profesyonel ve amatör koşucuya ev sahipliği yapacak. RUNKARA EXPO “Spor ve Teknoloji Fuarı” ise spor ve teknolojiyi bir araya getirmesi ile Avrupa’da bir ilk olacak. RUNKARA Uluslararası Yarı Maratonu’na yurt dışında ve yurt içinden koşucuların yanı sıra birçok firma, koşu grubu, global maraton organizatörleri katılım gösterecek. RUNKARA Yarı Maratonu’nun başlangıç ve bitiş çizgilerinin RUNKARA EXPO’da olması EXPO’ya katılan firmalar ve potansiyel müşterilerin buluşmasını sağlayacağı oluşan ekosistem Ankara ekonomisine ciddi bir katkı da sağlayacak.

ATO CONGRESIUM Kongre Merkezi'nde düzenlenecek “RUNKARA EXPO Spor ve Teknoloji Fuarı” 6 bin metrekare kapalı alanda 100 farklı firmanın katılımı ile gerçekleşecek.

Fuar kapsamında profesyonel sporcularla söyleşiler düzenlenecek, workshoplarda katılımcılarla bir araya gelinecek. Üç gün sürecek etkinliklerde sponsorların ve katılımcı markaların stantları kurulacak. Federasyonlar, sivil toplum örgütlerinin yer alacağı fuarda, atletler için dinlenme alanı kurulacak, interaktif etkinlikler ve sponsor sergileri düzenlenecek. Fuarda, çocuklara yönelik ilgi çekecek aktiviteler de olacak.