Gündem

Arel Üniversitesinden çöken bina ile ilgi açıklama

24 Ekim 2022 16:49

Sefaköy kampüsündeki binada dün meydana gelen çökme ile ilgili Arel Üniversitesi sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapıldı.

İstanbul Sefaköy’de bulunan Arel Üniversitesi’nde meydana gelen olayda üniversitenin yanında yapılan bir inşaatın istinat duvarının çökmesi binada göçüğe neden olmuş; üniversite binası ve çevre binalar tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Bir süre uzaktan eğitimin yapılacağı duyurulan üniversitenin sosyal medya hesabından gerçekleşen çökme ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Açıklamada "23 Ekim Pazar günü gerek yerleşkedeki binalar içerisinden gerekse de binanın dışından gelen bina derhal boşaltılarak, gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Akşam saatlerinde bitişik taşınmazdaki istinat duvarından gelen sesler artmış ve akabinde ise istinat duvarı çökmüştür. İstinat duvarının çökmesinin etkisiyle binaların önemli bir kısmı çökmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Sabah saatlerinden itibaren alınan geniş güvenlik önlemleri sayesinde kimsenin burnunun dahi kanamamış olması, yaşanan olaydaki tek sevindirici yandır. Üniversitemiz Rektörlüğü ve idari birimleri, olay akabinde derhal toplanmak suretiyle eğitimin kesintisiz devamı için çalışmalara başlamıştır. Sefaköy Yerleşkesinde eğitim faaliyetlerinin geçici bir süre için online olarak devam edilmesine ve en kısa sürede diğer yerleşkelerimizde öğrencilerimizin eğitimlerine fiziki devam etmesi için ivedi çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir. Kemal Gözükara Tepekent, Cevizlibağ Sağlık Yerleşkelerimizde ve Sefaköy D Blok Binamızda eğitim devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.  (DHA)

TIKLAYIN | Küçükçekmece'de Arel Üniversitesi binasının bir kısmı çöktü