Politika

AP Türkiye Raportörü Amor, DEM Parti’yi Meclis'te ziyaret etti, KHK'lılarla görüştü

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

20 Aralık 2023 21:00

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AP Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor’u Meclis’te kabul etti.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Bakırhan, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Daimi Raportörü Amor’u Meclis’te kabul etti.

Ziyarete gelen Amor’u, Bakırhan ile Dış İlişkiler Komisyon Eş Sözcüsü Berdan Öztürk ve Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit karşıladı.

Basına kapalı yapılan görüşmede, DEM Parti sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre DEM Parti’ye yönelik saldırıların ele alındığı öğrenildi. Bunun yanı sıra görüşmede süren Kobani davasının geldiği aşama ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ilişkileri ele alındı.

KHK'lılarla da görüştü

Amor, daha sonra DEM Parti Kocaeli Milletvekilli ile Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ile ihraç edilen birçok isim ile Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis odasında görüştü.

Görüşmede, ihraç edilen kamu emekçilerinin başta yargı süreçleri olmak üzere yaşadığı sorunlar ele alındı. KHK ihraçlarının mağduriyetinin 7 buçuk yılı aşkın bir süredir devam ettiği bilgisinin verildiği toplantıda büyük bir insani mahrumiyet yaşandığı belirtildi.

AİHM’in Yüksel Yalçınkaya kararına rağmen iktidarın hiçbir adım atmadığı ifade edilen toplantıda Amor, hukuksuzluğun farkında olduklarını ifade etti ve Avrupa Birliğine girişin Türkiye’nin demokratikleşmesi ile mümkün olabileceğini söyledi. Konunun takipçisi olduklarını belirten Amor, gereken adımları atacaklarını ifade etti.

TIKLAYIN - AB Parlamentosu Türkiye Raportörü Amor: Türkiye'de hukukun üstünlüğü konusunda değişim yok

TIKLAYIN - AB Parlamentosu Türkiye Raportörü Amor, Osman Kavala'yı ziyaret etti; Türkiye'ye uluslararası yükümlülüklere uyma çağrısında bulundu

TIKLAYIN - Cumartesi Anneleri, adalet istedi; eylemi AP Türkiye Raportörü Amor da takip etti