Gündem

AÖF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır, son gün ne zaman? AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar?

AÖF kayıt yenileme öğrencilerin gündeminde bulunuyor. Kayıt yenileme işlemi için bekleyen öğrenciler, AÖF kayıt yenileme hakkında detayları merak ediyor. AÖF kayıt yenileme tarihleri, ekranı ve ücreti araştırılıyor. Peki, AÖF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır, son gün ne zaman? AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar?

04 Ekim 2022 08:14

Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme işlemleri tarihlerini açıkladı. AÖF kayıt yenileme tarihlerinin açıklanmasının ardından konu gündem oldu. AÖF kayıt yenileme 3 Ekim itibarıyla başladı. Açık öğretim fakültesinde eğitimini sürdüren öğrenciler, akademik takvime göre güz dönemi AÖF kayıt yenileme ve ders seçim sürecini tamamlayacak. Bununla birlikte kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı, kayıt yenileme ücreti ve ekranı da araştırıldı. Peki, AÖF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır, son gün ne zaman? AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar?

AÖF kayıt yenileme son gün ne zaman?

AÖF Kayıt yenileme işlemleri, 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da başladı. İşlemler, 17 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 22.00’da sona erecek.

AÖF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır?

Açıklamaya göre AÖF kayıt işlemi şu şekilde:

''Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilecek.

Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile yapılabilecek.

Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Materyal Ücreti, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini kayıt yenilemenin son günü olan 17 Ekim 2022 tarihi saat 22.30’a kadar; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir.

Öğrenciler yaptıkları ödemenin, 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme tutarına ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.

17 Ekim 2022 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder.''

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETLERİ

AÖF KAYIT YENİLEME KILAVUZU