Dünya

Annesinin Navalni'nin cesedini almak için açtığı dava, ancak iki hafta sonra görülecek

4 Mart'ta kapalı kapılar ardında bir duruşma yapılacak

22 Şubat 2024 12:19

T24 Dış Haberler

Cezaevindeyken öldüğü duyurulan Rus muhalif Aleksey Navalni'nin annesi Lyudmila Navalnaya tarafından açılan ve yetkililerin oğlunun cesedini vermeyi reddetmesine itiraz eden davayı neredeyse iki hafta içinde görüşecek. Anne Navalnaya, Cumartesi gününden bu yana oğlunun cenazesini almaya çalışıyor. 

Rus devlet medyasının Çarşamba günü mahkeme yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, 4 Mart'ta kapalı kapılar ardında bir duruşma yapılacak. 

Lyudmila Navalnaya, Salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e oğlunun naaşının "insanca gömülebilmesi" için serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Navalnaya, "Size sesleniyorum Vladimir Putin. Bu meseleyi çözmek sadece sana bağlı. Sonunda oğlumu görmeme izin verin... Aleksey'in cesedinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum ki onu insanca defnedebileyim" demişti. 

Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya, Salı günü yaptığı açıklamada Vladimir Putin'i kocasının öldürülmesi emrini vermekle suçladı ve soruşturmacıların siyasi bir suikastı örtbas etmek için cesedi alıkoyduklarını söylemişti.