Yaşam

Annesi cenazeyi kabul etmedi; zihinsel engelli 12 yaşındaki çocuk, mezarlık görevlilerince defnedildi

10 Ocak 2023 17:30

Annesi cenazesini kabul etmeyince, 12 yaşındaki zihinsel engelli Zühal G.'nin defin işlemleri mezarlıktaki görevliler tarafından yapıldı. Zühal G.'nin mezarına, isminin yazdığı mezar taşı yerine üzerinde numara olan metal plaka konuldu.

Kayseri'de, ağır zihinsel engelli olarak dünyaya gelen Zühal G., bir süre sonra Erzurum'a götürüldü. Zühal G., Erzurum'daki bakımevi kapanınca da 2 yıl önce Elazığ'daki bakımevine nakledildi. Beslenme sorunu nedeniyle, kısa süre kaldığı bakımevinden özel hastaneye sevk edilen Zühal G.'nin, midesinden PEG (Karın duvarından mideye tüp yerleştirilmesi) yöntemiyle beslenmesine devam edildi. 2 yıldır entübe halde tedavi gören Zühal G., dün yaşamını yitirdi.

İletişime geçilen ve kızıyla aynı adı taşıyan annesi Zühal G., cenazeyi kabul etmedi. Bunun üzerine cenaze, Asri Mezarlık'ta görevlilerce kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Zühal G.'nin mezarına, isminin yazdığı mezar taşı yerine üzerinde numara olan metal plaka konuldu.

"Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin"

Zühal G.'n'in mezarını düzelten görevli, "Gerçekten insanlık ayıbı. İnsanın bu kadar sahipsiz olması gerçekten çok vahim bir şey. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin, Allah teala kimseyi sahipsiz koymasın. Kimsesizlerin sahibi Allah'tır" dedi. (DHA)