Dünya

Anket: İstanbul, yabancıların yaşaması için en iyi şehirler listesinde sondan üçüncü

09 Aralık 2022 11:05

T24 Dış Haberler

InterNations tarafından yapılan, "yabancıların yaşaması için en iyi şehirler" sıralamasında İstanbul, 50 ülke arasında 47. oldu. 

Ankette kendi ülkesinin dışında yaşayan 177 farklı ülke vatandaşı 11 bin 970 kişi oy kullandı. Ankete katılan kişilerden yaşadıkları şehre 56 farklı kategoride 1 ile 7 arasında puan vermeleri istendi. 

İstanbul, genel ortalamada seçilen 50 şehir arasında 47. oldu. İstanbul'un gerisinde sadece Fransa'nın başkenti Paris, Almanya'nın Frankfurt şehri ve Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg yer aldı.

Ankete göre yabacılar için en yaşanabilir üç şehir ise; İspanya'dan Valencia, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai ve Meksika'dan Meksika seçildi. 

Anketin, "Maaş ve iş güvenliği" ve "Yurtdışında çalışmak" kategorilerinde İstanbul sonuncu sırada yer aldı. Ankette yer alan İstanbul'da yaşayan yabancı ülke vatandaşlarından yüzde 52'si Türkiye'nin ekonomisinin kötü olduğunu, yüzde 26'sı da hak ettikleri maaşı almadıklarına inandıklarını söyledi.

Öte yandan İstanbul'dan oy kullananların yüzde 28'i çalışma saatlerinden memnun olmadıklarını belirtti.

İstanbul'un en yüksek puan aldığı kategoriler ise, "Arkadaş bulma" (27. sırada), "Barınma" (20. sıra), "İdari konular" (27. sıra) oldu.