Gündem

Kaos GL'nin Queer Sanat Programı başvuruları başladı

Program kapsamında Konuk Sanatçı Evi açıldı

27 Şubat 2020 17:10

LGBT-İ örgütü Kaos GL, Ankara Queer Sanat Programı’nı başlattı. Program kapsamında Konuk Sanatçı Evi açıldı.

Kaos GL Program Koordinatörü Aylime Aslı Demir’in direktörlüğünü üstlendiği program kapsamında dünya genelinden sanatçılar ikişer ay boyunca Ankara’da yaşayacak.

Türkiye'den ve yurtdışından beş görsel sanatçıyı ağırlamayı planlayan Ankara Queer Sanat Programı, queer siyasetin yeni imkanlarına odaklanacak.

Program, sanatçılara ikişer aylık hem yaşama hem çalışma alanı imkanı sağlarken, hem de üretim ve araştırma süreçlerini destekleyecek, teşvik edecek. Konuk sanatçılar, Türkiye'den sanatçı, aktivist, akademisyen ve küratörlerle çalışma olanaklarına sahip olacak. 

Son başvuru 1 Nisan

Bugün açılan programa başvuru için son tarih: 1 Nisan 2020. Programa katılmak isteyen sanatçıların [email protected] adresine sanatçı portfolyoları, CV’leri, sanatçı metinleri ve niyet mektupları ile mail atması gerekiyor.

Başvurunun ücretsiz olduğu programa yurt dışından başvuracak sanatçıların orta seviyede İngilizce bilmesi zorunlu.

Programa kabul edilen sanatçılar, son başvuru gününden 10 gün sonra açıklanacak. Ankara Queer Sanat Programına başvuran sanatçıların portfolyoları sanat profesyonellerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

Programın websitesi de bugün açıldı. Program hakkında tüm detaylar https://ankaraqueer.art/ sitesinde yer alıyor.

Danışma Kurulu

Programın Ankara’nın siyasal, kültürel, sanatsal tarihi ve toplumsal hareketler üzerine çalışan yedi kişilik bir danışma kurulu bulunuyor. Danışma Kurulu, sanatçılarla alanları doğrultusunda sohbet edecek ve sanatsal üretimlerine kaynak oluşturacak. Danışma Kurulu şu isimlerden oluşuyor: 

Tanıl Bora, Sibel Tekin, Funda Şenol Cantek, Metehan Özcan, Ege Berensel, Deniz Artun, Ayla Deniz. 

Seçici Kurul

Programın seçici kurulunda şu isimler yer alıyor:

Fatih Özgüven, Nilbar Güreş, Çelenk Bafra, Derya Bayraktaroğlu, Erinç Seymen, Kevser Güler, Bige Örer, Ege Berensel, Aylime Aslı Demir