Gündem

Ankara'daki terör saldırısını "PKK üstlendi" iddiası

01 Ekim 2023 18:35

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yapılan bombalı terör saldırısına ilişki soruşturma sürerken, PKK tarafından "saldırıyı üstlendiklerini" öne süren bir açıklama yapıldı. Açıklama ilk olarak bir Telegram kanalından yapıldı, ardından da örgüte yakın bazı hesaplar tarafından paylaşıldı.

Saldırı, sabah 09.30'da TBMM karşısında, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı olarak bilinen, Atatürk Bulvarı üzerindeki kapı tarafında meydana gelmişti.

Bir Telegram kanalından yapılan açıklamada, terör saldırısının PKK'nın sözde "Ölümsüzler Taburu" tarafından yapıldığı iddia edilerek, eylemi yaptığı söylenen teröristlerin isimleri de verildi.

Resmi makamlardan ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

TIKLAYIN  - Meclis'in açılmasına saatler kala İçişleri Bakanlığı'na terör saldırısı: Canlı bomba kendini patlattı

TIKLAYIN - Ankara’daki saldırı için aracı gasbedilen Bozlağan’ın hikayesi ortaya çıktı 

TIKLAYIN - Erdoğan’dan Meclis açılışında önemli mesajlar: Bombalı terör saldırısı, yeni anayasa, AİHM kararı, AB'ye üyelik, Altın Portakal Film Festivali!

Ankara'da terör saldırısı

Meclis'in açılmasına saatler kala İçişleri Bakanlığı'na terör saldırısı gerçekleştirildi. Önce bir patlama ardından silah sesleri duyuldu. Bakan Ali Yerlikaya, 2 teröristten birinin bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde kendini patlattığını, diğer teröristin ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Çatışma sırasında 2 emniyet görevlisi yaralandı.

Meclis'in karşısındaki İçişleri Bakanlığı yönüne doğru bütün trafik akışı durduruldu. Emniyet güçleri, bakanlık bölgesinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Patlamaya ilişkin Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.

İlerleyen saatlerde kameraların karşısına geçen Yerlikaya’nın göreve geldiği günden bu yana terör gruplarına ve organize suç çetelerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonları hatırlatması dikkati çekti. Yerlikaya ayrıca yayın yasağını hatırlatarak sosyal medya kullanıcılarını; “Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar” diyerek dedi.

Kayseri plakalı araçtan uzun namlulu silahla ateş açtılar!

Saldırı tam 9.30'da, TBMM'nin karşısındaki İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü kapısı olarak bilinen, Atatürk Bulvarı üzerindeki kapı tarafında meydana geldi. 38 plakalı, ticari bir şirket adına kayıtlı gri bir hafif ticari araçtan inen teröristlerden biri uzun namlulu silahla ateş açtı. Ardından kendini patlattı.

Nizamiyede görevli iki polis bir kişiyi etkisiz hale getirdi. İki polis de diz ve bacak bölgelerinden yaralandı. Durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, plakanın kayıtlı olduğu şirket üzerinde çalışma başlattı

Teröristlerin kullandığı aracın bir veterinerlik şirketi adına kayıtlı olduğu belirtildi. Söz konusu veterinerlik şirketinin ticaret sicil kaydının olmadığı ifade edildi. Olayda kullanılan aracın Kayseri plakalı olduğunun anlaşılması sonrasında Ankara polisi ve emniyet Genel müdürlüğü Kayseri Emniyet Müdürlüğü bilgilendirdi. Kayseri Emniyet Müdürü araç plakasını ait olduğu şirket üzerinde çalışma başlattı.

Kayseri plakalı araçta "cinayet" detayı

Saldırganların, söz konusu Kayseri plakalı aracın sahibi Çataloluk Avlağ Köyü’nden veteriner Mikaik Bozağan’ı başından vurarak öldürdüğü belirtildi

Patlama anı güvenlik kamerasında!

Patlama ve çatışma anı kameralara böyle yansıdı:

Patlama alanında lav silahı!

Patlamanın meydana geldiği aracın hemen gerisinde lav silahı görüldü.

Patlama bölgesine yakın bir caddede şüpheli paket!

Patlama bölgesine çok yakın olan Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan bir şüpheli paket ise kontrollü olarak patlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından "kontrollü patlatılacak" şüpheli paketler nedeniyle vatandaşlara paniğe kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu.

TIKLAYIN - Ankara Emniyet Müdürlüğü, kentte "kontrollü patlatılacak" şüpheli paketlere karşı vatandaşları uyardı