Gündem

Ankara’da MSB lojmanlarının içine “derslikli, çocuk parklı” cami yapılıyor

Caminin yapımını Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Yatırım A.Ş. üstlendi

10 Nisan 2024 12:43

Ankara Çankaya’da, Oran sitesindeki Millî Savunma Bakanlığı’na ait askeri lojmanların içine cami yapıldığı öğrenildi. Proje dosyasına göre caminin içinde derslik, önünde ise basket sahası ve çocuk parkı olacak.

Kısa Dalga’dan Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, caminin yapımını Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim Yatırım A.Ş. üstlendi. Şirketin sermayesinin yüzde 100’ü vakfa ait. Şirket, inşaat sektörüne Mayıs 1983’te; Ankara Kocatepe Camisi’nin inşaatı ile girdi. Caminin temeli, Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafe tedbirlerinin uygulandığı, sokağa çıkmanın ve her türlü toplantının engellendiği sırada atıldı.

Çankaya Müftülüğü ile Millî Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı ve Ankara İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı yetkilileri, zaman zaman cami inşaatında denetim yaptı.

Türkiye Diyanet Vakfı cami için bağış kampanyası yaptı

Türkiye Diyanet Vakfı, Şubat 2021’de, askeri lojman içindeki cami için bağış kampanyası başlattı. Kampanya tanıtımında, “Ezan sesine hasret kalmayalım diye, birlik mekanı camiler inşa ediyoruz. Ankara MSB Lojmanları Camii’nin inşaatına destek olmak için CAMİ yazıp 1379’a göndererek 10 TL bağışta bulunabilir ya da http://bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Caminin, 925 metrekare inşaat alanı üzerinde inşa edildiği, avlusuyla birlikte 450 kişilik cemaat kapasitesine sahip olduğu öğrenildi. İnşaatının yüzde 80’inden fazlasının tamamlandığı öğrenilen caminin proje tanıtımlarında yer alan bilgilere göre; caminin bodrum katında abdesthaneler, derslik ve ofis odaları yer alacak. Bahçesinde ise şadırvan, çocuk parkı, basket sahası olacak.

Yayımlanan tanıtım fotoğrafı