Spor

Anadolu Efes, lig devam etmezse şampiyonluğu istiyor

"Sezonun oynanarak sona ermesi ilk hedefimiz"

16 Nisan 2020 20:14

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, sezon boyunca büyük emek verdiklerini, eğer lig devam etmezse bu haliyle tescil edilmesini istediklerini belirtti. Anadolu Efes normal sezonu lider olarak götürüyordu.

Anadolu Efes Spor Kulübü, Dijital Medya Buluşması etkinliği düzenledi. Tüm basın organlarından birer gazeteci, Alper Yılmaz'a gündeme dair sorularını iletirken, Yılmaz da bu soruları yanıtladı. Video konferans aracılığıyla yapılan toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Yılmaz, kendileri için en istenebilecek şekilde sezonun ilerlediğini ancak büyük bir sıkıntı yaşandığını söyledi.

Alper Yılmaz, bu sıkıntıların çabuk sona ereceğini dilediğini dile getirerek, "Bir an önce normal hayatımıza dönmeyi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Sezonun oynanarak sona ermesi ilk hedefimiz"

Bugün Euroleague tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklanan kararlar ile ilgili konuşan Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, "Anadolu Efes olarak Euroleague'in bir parçası ve paydaşıyız. Alınan kararlardan haberdarız ve bu kararlara biz de katkı sunuyoruz. Devamlı Euroleague yönetimi ile birlikte iletişim halinde. Sezonun oynanarak sona ermesi herkesin ilk hedefi ancak her ülkenin de aynı anda normale dönmesi mümkün değil" diye konuştu.

EuroLeague'in devam etmesi halinde takımların 31 gün öncesinden haberdar olacağını dile getiren Yılmaz, sezonun devamı için de 14 günlük bir hazırlık süreçlerinin olacağını söyledi.

"Lig devam etmezse tescil edilmesini isteriz"

ING Basketbol Süper Ligi ile ilgili de görüş bildiren Yılmaz, "İlk isteğimiz liglerin devam etmesi yönünde. Ancak ligler devam edemezse sezonun oynanmamış sayılması yerine olduğu haliyle tescil edilmesini isteriz. En son isteyeceğim şey, sezonun 'Beyaz Sezon' olarak ilan edilmesi. Ağustos sonundan beri emek veriyoruz, yatırım yapıyoruz, birçok sponsorumuz var. Biz oynayarak sezonun tamamlanması gerektiğine inanıyoruz. Ancak tabii ki hiçbir yöntem, oynayarak şampiyonluğu elde etmenin hazzını veremez" dedi.

"Önümüzdeki 3-4 sezon küçülme içinde geçecek"

Takımların corona virüsü salgını nedeniyle maddi olarak büyük bir sıkıntıya gireceğinin altını çizen Yılmaz, "Önümüzdeki 3-4 sezon küçülme içinde geçecek diye düşünüyoruz. Takımlardan yüzde 30-40'lık bir küçülme bekliyorum. Bizim bu sezon Anadolu Efes olarak maçların oynanmayacağını düşünürsek ortalama olarak yüzde 30'luk maddi kaybımız var" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in yabancı oyuncularından Shane Larkin, James Anderson, Chris Singleton, Alec Peters ve Rodrigue Beaubois'nın ABD'de olduğunu söyleyen Yılmaz, diğer 5 yabancı oyuncu ve Türk oyuncuların ise Türkiye'de kaldığını söyledi. Kulübün kendilerine gelmeyin demesine rağmen maça çıkmayı isteyen birçok oyuncu olduğunu kaydeden Alper Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yurt dışına giden oyuncularımızın her biri giderken sağlıklı döneceklerine ve Euroleague şampiyonluğunu birlikte kazanacağımıza söz verdiler. Dunston'ın eşi Yunan. Kendisinin 'Yunanistan'a dönmem, burada kalmak istiyorum' şeklinde bir beyanı olduğunu da biliyorum. Tüm oyuncularımız kendi istekleriyle burada kalıyor. Durumu değerlendirdikten sonra Türkiye'de kalmayı tercih ettiler."

"Larkin Avrupa'da kalacaksa Anadolu Efes forması giyecek"

Shane Larkin'in durumuyla ilgili de bilgi veren Yılmaz, "Larkin'in sözleşmesi devam ediyor, opsiyonumuz da var. Larkin, Avrupa'da kaldığı sürece Anadolu Efes forması giyecek. Bunu kesin bir şekilde söyleyebilirim" dedi.