Dünya

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, değeri 4 milyar doları aşan hisselerini sattı

14 Şubat 2024 09:54

T24 Dış Haberler

Jeff Bezos, Amazon'daki hisselerinin çoğunu satarak son günlerdeki satışların toplam değerini 4 milyar doların üzerine çıkardı.

Bezos'un 1994 yılında kurduğu teknoloji devi, bu ay 24 milyon Amazon hissesi sattığını açıkladı. 

Firmanın yönetim kurulu başkanı olan Bezos, Amazon hisselerini en son 2021 yılında satmıştı. Bu ayın başlarında şirket, gelecek yıl içinde mevcut fiyatlarla yaklaşık 8,4 milyar dolar değerinde 50 milyon hisse satmayı planladığını açıkladı.

İlk 12 milyon hissenin satışı Cuma günü yapılan bir yasal düzenlemeyle duyuruldu ve ardından 12 milyon hissenin daha satışına ilişkin bir duyuru geldi. 

Bezos geçen yıl Seattle'dan Miami'ye taşındığından, sattığı 4 milyar dolar değerindeki hisse senedi üzerinden yaklaşık 280 milyon dolar vergi tasarrufu sağlayacak. 

Bezos Florida'ya taşındığını duyurduğunda, bunun nedeninin, eyaletin büyük hisse senedi satışları için yeni bir vergiyi onaylamasının ardından Washington'da karşılaşacağı potansiyel bir vergi faturası olup olmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı. Amazon hisselerinin satışı, hisselerin neredeyse yüzde 70 oranında yükselmesinin ardından geldi.

Bezos Kasım ayında yaptığı açıklamada ailesinin kısa bir süre önce çocukluğunun bir kısmını geçirdiği Miami'ye geri taşındığını ve onlara yakın olmak istediğini söyledi. 

Nişanlısı Lauren Sánchez'e atıfta bulunarak Instagram'da "Lauren ve ben Miami'yi seviyoruz" diye yazdı.

Bezos, Amazon'un en büyük hissedarı olmaya devam ediyor ve 190 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edilen servetiyle dünyanın en zengin insanlarından biri.