Gündem

“Altın madeni işçileri çatlakları görüp amirlerini uyardı” iddiası

"Sabah işçi arkadaşlar çatlakları görmüş amirlerini uyarmışlar. Birkaç küçük taşeron çalışanlarını çekmiş bölgeden. Ama çalışma devam etmiş"

14 Şubat 2024 07:04

Erzincan İliç'te bulunan bir altın madeninin sahasındaki geniş bölgede siyanürlü onlarca ton toprak kaydı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik, sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edilirken 667 işçiden 9'una ulaşılamadığı kaydedildi. İyanürlü toprağın Dicle Nehrine karışma ihtimali korkuturken, Çevre Bakanlığı menfezleri kapattı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bir iddia gündeme geldi.

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. "Sabah işçi arkadaşlar çatlakları görmüş amirlerini uyarmışlar. Birkaç küçük taşeron çalışanlarını çekmiş bölgeden. Ama çalışma devam etmiş” iddiasında bulunan Aksu, “12 gibi dinamit patlatmalarının da etkisiyle Siyanürlü Liç sahası çöküyor. 9 arkadaşımız göçük altında. Kurtarma çalışmalarına 250 işçi kardeşimiz göçük alanın yukarıdan aşağıya kazma kürek tarıyor 2 saat önce. Hiçbir canlılık belirtisine ulaşamıyorlar. Az önce görüştüğümüz madenci kardeşlerimiz ayran içtik ama şiddeti baş ağrımız var dediler. Acilen doktora gitmelerini önerdim” ifadelerini kullandı.


TIKLAYIN - İliç'te göçüğe giden yol: Siyanür sızdırdı, ruhsatı iptal edilmedi; vergi borçları silindi, parasını katladı

TIKLAYIN - Erzincan'da Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması: "Arka tarafta da kayma var; her vardiyada 400 işçi çalışıyor"

TIKLAYIN - 'Siyanür sızıntısını' Meclis'te taşıyan Yeneroğlu anlattı: İliç felaketi nasıl bağıra bağıra geldi?