Gündem

Altaylı ile Varank arasında "Togg" tartışması: Mustafa Efendi; sponsorla çalışan adam arıyorsan aynaya bak

02 Ağustos 2023 00:27

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gazeteci Fatih Altaylı'nın Togg aracını beğenmesine, "Ciner sponsorluğu yetmemiş olacak ki yeni sponsor arayışları başlamış" diye yorum yaptı. Varank'ın bu sözlerine tepki gösteren Altaylı, "Seviyen benim inemeyeceğim kadar aşağıda olduğu için bu kadarla yetin" dedi.

Varank ve Altaylı, Twitter üzerinden tartıştı. Altaylı, Youtube kanalında yayınladığı videoda, Togg araçlarını beğendiğini söyleyerek, "Piyasaya çıkar ve erişilebilir bir hale gelirse alırım. Bu sabah çok sevdiğim bir mühendis abimle konuştum. Geçen gün Togg kullanmış, bayılmış. Gerçekten içi çok güzel bir araba. Son derece güzel bir araba. Ön tarafı komple led ekran. Bu kadar iyi led ekran emin olun ki Porsche'da yok. Çok şık yapmışlar. İçi son derece geniş, son derece ferah, camları kocaman, konforlu. Ve o fiyata bence gayet güzel bir araba" diye konuştu.

Altaylı'nın videosunu paylaşan Varank ise, "Opsiyonlu devam eden Ciner sponsorluğu yetmemiş olacak ki yeni sponsor arayışları başlamış" ifadesini kullandı.

Varank'ın paylaşımına yanıt veren Altaylı da, "Bak Mustafa efendi. Sponsorla çalışan adam arıyorsan çevrene ve aynaya bak. Seviyen benim inemeyeceğim kadar aşağıda olduğu için bu kadarla yetin. Edepli ol. Yoksa Togg kötü araba da ben o arabaya iyi diyerek sponsor mu arıyor oluyorum" dedi.

Altaylı, Varank'ın bakanlığı döneminde piyanist Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nı beğenmemesine ilişkin, "Bakan Bey elbette müzik uzmanı değil, görüşü uzman görüşü olmayabilir ama görüş görüştür. Beğenmemiş olabilir. Bu beğenmeyişinde samimi olabilir, siyasi nedenlerle, Fazıl’ın duruşu nedeniyle beğenmemiş de olabilir. Açık söyleyeyim, bu gibi konularda bakanların ve hatta onların amirlerinin görüşlerinin zerre önemi yoktur. Kararı verecek olan halktır, zamandır" ifadelerini kullanmıştı. 

TIKLAYIN | Fatih Altaylı'dan Varank'a: Fazıl Say’ın marşını beğenmeyen Bakan, Togg için bestelenmiş olsaydı yine beğenmeyecek miydi!