Ekonomi

Alman yargısı borcu affetmedi: Demirören’e iflas kararı

Demirörenler, Berlin’in en lüks gayrimenkul projelerinden birisi olan Upside Berlin’i yapıyordu

03 Ocak 2024 09:01

Türkiye’de, Ziraat Bankası’ndan aldığı milyonlarca dolarlık kredi borcunu yapılandırdıktan sonra taksitlerini de ödemediği iddiasıyla bir kez daha gündeme gelen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında 240 milyon euro kredi borcu sebebiyle geçici iflas kararı verildi.

Gazete Duvar'da Bahadır Özgür imzası ile yer alan habere göre Demirören ailesi, Almanya’da aldığı krediyi ödemeyince mahkemelik oldu. Gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı verildi. Kararın nedeni, Tayfun Demirören’in Berlin’de 2014’te kurduğu Mikare Real Estate’in, 2020’de aldığı 240 milyon Euro krediyi ödememesi. Bakın biz de milyon dolarlık borcunu ödemediği halde kılına dokunulmayan yandaş, asgari düzeyde hukukla karşılaşınca başına neler geliyor.

Alman Bankası'ndan Demirören'e af yok! Ziraat Bankası’na olan milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon Euro kredi borcu sebebiyle geçici iflas kararı verildi. Mahkeme şirketin mal varlığının yönetimini de görevlendirdiği bir avukata devretti.

Demirören'den açıklama

Demirören grubu, Mikare Real Estate'in 240 milyon Euro kredi borcunu ödeyemediği için iflasının istendiğine dair haberleri yalanladı. 

Gruptan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Tayfun Demirören’e ait Mikare Real Estate, Yönetim Kurulu Üyemiz Tayfun Demirören'in şahsına ait kendi aile şirketi olup, bu şirketle ilgili tüm yatırım ve borçlardan kendisi sorumludur. Demirören Yatırım Holding’in Almanya’da herhangi bir gayrimenkul şirketi ve kredi borcu bulunmamaktadır.

Holdingimiz ve grup şirketlerimiz tüm faaliyetlerine sağlıklı bir mali yapı ve yeni yatırımlar çerçevesinde devam etmektedir.

Son dönemde tarafımıza yönelik, dozu artan ve itibarımızı hedef alan haberlerin maksatlı ve kasıtlı olduğu aşikardır, yerli ve milli duruşumuz tüm saldırılara rağmen devam edecektir. Dezenformasyon içeren her bilgi ile hukuki olarak mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız."