Gündem

Ali Mahir Başarır'a bağırarak CHP PM toplantısından çıkan Mersin milletvekili Ufuk Çakır: Eşi dostu aday yapmışlar!

"Ali Mahir Başarır hiç bilmedikleri bölgeyle ilgili belediye başkan adaylarını belirliyorlar, biz buna itiraz ettik"

13 Ocak 2024 10:23

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP PM toplantısında Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır arasında yaşanan gerilimi  köşesine taşıdı. Övür, Çakır'ın Başarır'a "Yeter Ulan" diye  bağırarak dışarı çıkmasının nedenini Çakır'ın şu sözlerle anlattığını aktardı. Övür, "Ali Mahir Başarır hiç bilmedikleri bölgeyle ilgili belediye başkan adaylarını belirliyorlar, biz buna itiraz ettik. Oturup yazıp çizmişler, eşi dostu belediye başkan adayı yapmışlar ve tek bir milletvekiline bile kendi bölgeleriyle ilgili hiçbir şey sorulmuyor" dedi.

Övür'ün köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Çakır, neye itiraz ettiğini bakın nasıl anlatıyor:

'Ben herhangi bir isim önermedim. Ben seçim sürecinde 500 köye gittim. Erdemli'de 6 bin olan oyumuzu 22 bine çıkardık. Ancak Mersin'le hiç ilgisi olmayan Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile İstanbul'da yaşayan ancak Mersin Milletvekili olan Ali Mahir Başarır hiç bilmedikleri bölgeyle ilgili belediye başkan adaylarını belirliyorlar, biz buna itiraz ettik. Oturup yazıp çizmişler, eşi dostu belediye başkan adayı yapmışlar ve tek bir milletvekiline bile kendi bölgeleriyle ilgili hiçbir şey sorulmuyor. Sadece bize değil, Tekirdağ, Kayseri, Niğde başka milletvekillerine de hiçbir şey sorulmuyor. Biz buna itiraz ediyoruz.'"

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde CHP'de Parti Meclisi'nin yapıldığı salondan bağrışmalar yükselmiş, Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a 'Yeter ulan" diye bağırarak salondan çıkmıştı.

Yaşananların arından tartışmanın Mersin'in Mezitli ilçesine gösterilecek adaylarla ilgili olduğu öğrenildi. Ufuk Çakır’ın, Mezitli'de adaylardan Seyit Özananar’ı desteklediği, Ali Mahir Başarır’ın ise Ahmet Serkan Tuncer’i desteklediği tartışmanın da adaylar üzerinden çıktığı öğrenildi.

TIKLAYIN-CHP PM'de gergin toplantı: Ufuk Çakır, Ali Mahir Başarır'a bağırarak salondan çıktı