Ekonomi

Alaton ailesine haciz

Alarko Grup yaptığı açıklamada, hukuki bağı ve ortaklık ilişkisi bulunmayan bir şirketin borcu nedeniyle haciz geldiğini belirtti

22 Ekim 2019 11:16

 
Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından Alatonlar'a haciz geldi. Haciz işlemi hangi banka tarafından yapıldığı ise açıklanmadı. Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'a haciz geldiği açıklandı. Açıklamayı ise Alarko Grubu yaptı.

Borsa Zamanı'ndan Serkan Öztürk'ün haberine göre Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı. 

Açıklamada "Şirketimizle hiçbir hukuki bağı ve ortaklık ilişkisi bulunmayan Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Ticaret A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'un şirketimizdeki ortaklık payları ile her türlü hak ve alacaklarına ihtiyati haciz konulduğu bilgisi şirketimize ulaşmıştır. 

Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. ile Alarko Holding A.Ş. ve Alarko Topluluğu şirketleri arasında herhangi bir ortaklık ilişkisi veya benzeri bir hukuki ilişki bulunmamaktadır" denildi.  Borcun miktarı konusunda bir açıklama ise yapılmadı. 

Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında 135 milyar lira tutarında destek sağlanacak ve 135 bin kişiye dolaylı yoldan istihdam sağlanması planlanan 23 proje kapsamında teşvik belgesi alan şirketlerden biriydi.