Advertorial

Alaçatı’da Tatil Yapmanın Avantajları

24 Ekim 2023 15:50

Alaçatı, herkesin mutlaka görmesi gereken güzelliklerle donatılmış bir tatil yeridir. Her yıl yüzlerce turist ağırlayan bu bölgenin adeta bir turizm cenneti olduğunu söyleyebiliriz. Alaçatı’da tatil yapmanın kendine özgü bazı avantajları da oluyor. Bu avantajları mercek altına almak için en doğru adrestesiniz. Çünkü hep birlikte “Neden Alaçatı?” sorusunun yanıtını masaya yatıracağız. 

 

Rüzgârın Başkenti Alaçatı!

Öncelikle bilmeyenler için Alaçatı’nın rüzgârın başkenti olduğunu belirtelim. Sörf tutkunlarının favori tatil beldesi olan bu bölgede yepyeni bir hobi edinebilirsiniz. Uzun zamandır sörfe ilgi duyanlar ya da hem heyecanlı hem de eğlenceli bir aktivite ile zaman geçirmek isteyenlere rüzgâr sörfünü rahatlıkla önerebiliriz.

Bölgede çok sayıda sörf eğitimi verilen merkez var. Bu eğitimler sandığınız gibi aylarca devam etmiyor. Dolayısıyla tatil için gittiğinizde kısa zamanda başlangıç seviyesi eğitimi alabilir ve rüzgâr sörfünü deneyimleme şansını elde edebilirsiniz. Elbette orta seviye ve ileri seviye eğitimler de veriliyor. Eğer ilerleyen yıllarda daha fazla eğitim almak isterseniz tatillerinizi bu eğlenceli eğitim ve aktivite ile değerlendirebilirsiniz. Başlangıç seviye sörf eğitiminin genellikle 5 seansta tamamlandığını da ekleyelim.

 

Ege’nin En Ünlü Yemeklerinin Tadına Bakın!

Yeme içmeye ve yeni lezzetler keşfetmeye önem verenlerin de Alaçatı’ya rahatlıkla gidebileceğini belirtelim. Ege mutfağının tadına doyum olmayan lezzetlerini keşfedebilme şansı, Alaçatı’da tatil yapmanın sağladığı önemli avantajlardan biridir. Bilindiği gibi Ege mutfağının yemekleri Türk ve Rum kültürünün harmanlanmasının esintilerini de taşır. Zeytinyağlı yemekler hafif olması nedeniyle sıcak yaz günlerinde rahatlıkla tüketebileceğiniz yemeklerdir.

Alaçatı’da tadına bakabileceğiniz yöresel lezzetlere bazı örnekler verebiliriz:

  • Kabak çiçeği dolması
  • Enginar yemekleri
  • Enginar iliği
  • Potoplikaya
  • Rum mezesi
  • Çılgın patlıcan
  • Hurma zeytini
  • Beyaz soğan
  • Sakız muhallebisi
  • Sakızlı dondurma
  • İncir reçeli
  • Nar şerbeti

Elbette bu bölgeye özgü yemekler sadece sıraladıklarımızdan ibaret değil. Çok daha zengin bir menü ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Alaçatı’da tatil yaparken sağlıklı ve leziz yemekler tatil keyfinizi ikiye katlayacaktır.

 

Gezilecek Yer Sayısı Çok Fazla!

Tatil yaparken bir yandan da gezmek ve yeni yerleri keşfetmek isteyenler için Alaçatı gayet ideal bir tatil beldesidir. Nereleri gezmeli sorusunun yanıtı için aşağıda yer alan listeye hemen göz atabilirsiniz.

 

  • Delikli Koy

Delikli Koy artık Çeşme’nin simgelerinden biri haline geldi. Alaçatı’da tatil yapanlar için mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Adını büyük ebatlarda bir kayadan alan bu koy, hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar eşsiz bir manzaraya sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Özellikle tekne turları aracılığı ile sıklıkla ziyaret edilen Delikli Koy, masmavi denizi ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu bölgede özel dalışların yapıldığını da bilmeyenler için ekleyelim. Hem tüplü hem de tüpsüz dalışlar yapmak isteyenler soluğu Delikli Koy’da alıyor. Bu benzersiz koyun Alaçatı’da sadece 11 km uzaklıkta bulunduğunu da belirtmek isteriz.

 

  • Ilıca Plajı

Antik çağlardan bu yana insanların yüzmek ve güneşlenmek için tercih ettiği Ilıca Plajı Alaçatı’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin de başında geliyor. O dönemlerde Ilıca Plajı’nın sularının şifalı olduğuna inanılıyordu. Ülkemizin en güzel plajları arasında yer alan Ilıca Plajı, merkeze sadece yürüme mesafesinde olmasıyla da ön plana çıkıyor. Oldukça sığ bir plajdır ve bu yönüyle yüzme bilmeyenlerin yüzme öğrenmek için de tercih ettiği plajların başında gelir.

Adının neden Ilıca olduğunu merak edenler için belirtelim. Ilıca adı, denize termal sıcak suların karışıyor olmasından kaynaklanıyor. Alaçatı’da tatil yaptığınızda uzayıp giden Ilıca’da da rahatlıkla zaman geçirebilir ve bu eşsiz kumsalda güneşlenmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

 

  • Çeşme Kalesi

UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesi’nde yer alan ve muhteşem bir mimariye sahip olan Çeşme Kalesi artık bu bölgenin simgelerinden biri haline geldi. 1500’lü yıllarda inşa edilen kale bugüne kadar ayakta kalmayı başarmış bir yapıdır. Tarihi kaleye ulaştığınızda Çeşme Müzesi de karşınıza çıkacak. Çok sayıda tarihi esere ev sahipliği yapan müzeyi gezmek için bir tam günü ayırın ve bu sayede kaleden göreceğiniz muhteşem manzaraların tadını da çıkarmış olursunuz. Çeşme Kalesi ve çevresinde her yıl müzik festivalleri de düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından önemli sanatçıların konserlerine de ev sahipliği yapan bir yerdir.

 

  • Altınkum Plajı

Tahmin edebileceğiniz gibi adını altın renginde kumlardan alan bu plaj mutlaka güneşlenme keyfini yaşamanız gereken yerlerin başında geliyor. Alaçatı’dan bu benzersiz kumsala ulaşmak için sadece 25 dakikalık bir yolculuk yapmanız yeterli olacaktır. Rüzgâr almayan bir bölge olmasıyla dikkat çeken bu plajda sular biraz daha serin olduğundan yazın en sıcak günlerinde seçiminizi Altınkum Plajı yönünde yapabilirsiniz. Dalış yapmak için de tercih edebileceğiniz bir yerdir ve çok sayıda balık sürüsü ile karşılaşabilirsiniz. 

 

  • Şifne Termal Kaplıcaları

Eğer tatil için seçiminizi Alaçatı yönünde yaparsanız termal kaplıca sularından da faydalanma imkânınız olacaktır. Vücut sağlığı açısından faydaları saymakla bitmeyen termal sulardan siz de istifade edebilirsiniz. Tatilinize sıra dışı bir deneyim kazandırmak için de Şifne Termal Kaplıca sularına yönelebilirsiniz. Bu kaplıca sularının özellikle mineral açısından son derece zengin olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle cilt problemleri yaşayanlar da bir sağlık merkezi olarak değerlendirilen şifalı kaplıca sularından faydalanıyor. Dilerseniz tatil için ayırdığınız zamanın bir gününü kaplıca sularında zaman geçirerek değerlendirebilirsiniz.

 

  • Aya Yorgi Koyu

Dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayan koy, ülkemizin en güzel koylarından biri olma özelliği taşıyor. Gün batımı manzaraları ile ön plana çıkan ve muhteşem bir deniz manzarası sunan koy, mavi bayraklıdır. Bu bölgenin gece hayatıyla da ünlü olduğunu eklemek gerekir. Çok sayıda eğlence mekanının olduğu bölgede bir yandan muhteşem bir koyda zaman geçirmenin keyfini sürerken diğer yandan eğlenebilir ve tüm yılın stresinden arınabilirsiniz. Aya Yorgi Koyu Alaçatı’ya sadece 10 km uzaklıkta bulunuyor ve bu nedenle yolda çok fazla zaman kaybetmeniz gerekmiyor.

 

Taş Konaklarda Kahvaltı Keyfi

Alaçatı’da tatil yapmanın faydalarından biri de güne farklı bir şekilde başlamanızdır. Taş konaklarda kahvaltı keyfi yaparak güne başlamak size çok iyi gelecek. Üstelik oldukça zengin bir kahvaltı masası ile karşılanıyorsunuz. Zeytin çeşitlerinin çok fazla olduğu ve zeytinyağlı kahvaltılıklarla donatılmış bir kahvaltı masası her sabah tatil keyfinizi zirveye taşıyacak. Çoğunlukla serpme kahvaltı sunumu yapılıyor olsa da tamamen size özel ve sizin seçtiğiniz lezzetler ile donatılmış bir masa hazırlanması talebinde de bulunabilirsiniz.

 

Ucuz Otel Bulmak Gayet Kolay!

Son olarak herkesi çok yakından ilgilendiren bir avantajdan söz edeceğiz. O da ucuz otel bulmanın gayet kolay olmasıdır. Hemen Odamax internet sitesine tıklayarak otel fiyatlarını gözden geçirebilirsiniz. Aynı zamanda oteller hakkında daha fazla bilgi alabilir ve hangilerinin sizin için daha uygun olduğunu belirleyebilirsiniz.

İndirimli olarak konaklayabileceğiniz Alaçatı otellerine ulaşmanın kolay yolu da Odamax internet sitesinden geçiyor. Ön ödeme olmadan rezervasyon yaptırabilir ve dilediğiniz zaman ücretsiz olarak iptal edebilirsiniz. En uygun Alaçatı otel fiyatları incelemesi yapmak için hemen şimdi Odamax.com adresine uğrayın. Şimdiden otelleri inceleyin ve erkenden yerinizi ayırtın!