Politika

Akşener, İyi Parti'nin iki büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı: İstanbul'da Buğra Kavuncu, Balıkesir'de Turhan Çömez

24 Ocak 2024 11:27

İyi Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Turhan Çömez oldu. 

Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında "sürpriz" diye tarif ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Buğra Kavuncu'nun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ise Turhan Çömez'in aday olduğunu söyledi.

"Milletvekillerimizi şehirlerden aday yapmak istemiyordum." diyen Akşener, "Fatih Koca'ya talimat verdim, Sincan Belediye Başkan adayımız" diye konuştu. 

Aday gösterilen Buğra Kavuncu'dan ilk açıklama

Kavuncu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

"Şimdi ben buradan İstanbul'a geçeceğim. Çalışmamız olacak. Ondan sonra İstanbul'la ilgili hayallerimizi, projelerimizi, nasıl bir İstanbul istediğimizi, nasıl bir İstanbul beklediğimizi, neleri vaat ettiğimizi, İstanbul'u neden bizim çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlere İstanbul'a anlatacağız.

"Birilerine olan vefa rafa kalkar" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Mesaj kimseye değil, burada vurgulanan şu; biz hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Buna istinaden partimizin her ferdi üstüne düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda partimiz, ülkemiz için sorumluluk size geldiğinde buna her Türk vatandaşı "evet" demekle mükelleftir. Sözlerim çok açık."


TIKLAYIN - Buğra Kavuncu kimdir?

TIKLAYIN - Akşener'den İsveç tepkisi, CHP'ye gönderme: "AK Parti ile aynı bildiriye imza atmayız" diyenlerin el kaldırdığına şahit olduk

TIKLAYIN - Turhan Çömez kimdir?