Seçim 2024

Akşener'den Nevruz çıkışı: Bir taraf Nevruz bir taraf Nevroz; Türk bayramıdır

21 Mart 2024 21:33

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Söke’de iftar programında "Nevruz" üzerinden ayrışıldığını belirterek, "Bugün Nevruz, Nevruz Bayramı’mız kutlu olsun. Türk’ün bayramı… Çok enteresan bu ülkede her şey kavga konusu, Nevruz kavga konusu, bir taraf Nevruz bir taraf Nevroz. Biz ne ara bu kadar ayrıldık ayrıştık. Nevruz; Türk’ün bayramıdır, yeni gün demektir, Ankara’dır, İstanbul’dur, Kırım’dır, Yunus Emre’dir, Mevlana’dır" dedi. 

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Aydın Söke’de iftar programına katıldı. Burada konuşan Akşener, partisinin belediye başkan adaylarına oy isteyerek şunları söyledi:

“Sizin sesinizin duyulduğu siyaset anlayışını bu ülkeye yeniden inşa etmek amaçlı yola çıktık. O kadar çok yanlışlıkla, tehditle, hakaretle karşılaştık ama yılmadınız, yılmadık. Karşınızda duran bu kişi 2010 yılından beri yapılan yanlışlıkların Türkiye’ye mal olacağı faturayı gördüğü için engel olmaya çalıştı. Şu anda öyle bir sistemle yönetiliyoruz ki milletvekillerinin kıymeti harbiyesi yok. İktidar milletvekillerinin de kıymeti harbiyesi yok."

"Bir taraf Nevruz bir taraf Nevroz"

"Nevruz, Türk bayramıdır" diyen Akşener, "Bugün Nevruz, Nevruz Bayramı’mız kutlu olsun. Türk’ün bayramı… Çok enteresan bu ülkede her şey kavga konusu, Nevruz kavga konusu, bir taraf Nevruz bir taraf Nevroz. Biz ne ara bu kadar ayrıldık ayrıştık. Nevruz; Türk’ün bayramıdır, yeni gün demektir, Ankara’dır, İstanbul’dur, Kırım’dır, Yunus Emre’dir, Mevlana’dır" ifadelerini kullandı.