Gündem

Akşener’den kritik görevlendirme: İYİ Parti Ankara İl Başkanı, CHP’nin kutlama programına katılıyor

09 Eylül 2023 21:16

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, yerel seçimlere tek başına gireceklerini açıklamasının ardından gözler Millet İttifakı’na çevrilirken, Akşener’in, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun, CHP’nin bugün düzenleyeceği programa katılmasını istediği öğrenildi. 

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın’ın haberine göre; yerel seçimler öncesinde CHP ile İyi Parti’nin bir ittifak kurup kurmayacağı ya da bazı illerde seçime girip girmeyeceği belirsizliğini korurken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “Yerel seçimlere kendi başımıza gireceğiz” açıklamasını yapmıştı. 

Akşener’in bu açıklamasının ardından; CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Yolları açık olsun” demişti. 

Kulislerde, seçim sürecine girildiğinde iki partinin özellikle İstanbul ve Ankara için yeniden bir araya gelebileceği yorumları yapılırken, bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çekici bir hamle geldi. 

Akşener, İYİ Parti'nin temsil edilmesini istedi

Akşener’in, CHP’nin bugün 100. Yıl kutlaması kapsamında düzenleyeceği etkinlikte İYİ Parti’nin temsil edilmesini istediği öğrenildi. 

Bunun üzerine İYİ Parti kulislerinde Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nun, bugün saat 19.30’da Anıtpark’ta düzenlenecek olan etkinliğe katılmakla görevlendirildiği konuşulmaya başlandı. 

Köylüoğlu’nun bugünkü programa katılması bekleniyor.

Ankara İl Başkanı Köyloğlu, özellikle, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri süresince Akşener’in sürekli yanında bulunmuş, altılı masa süreçlerinde de kritik dönemlerde Akşener’le sık sık bir araya gelmişti.