Seçim 2024

Akşener CHP'yi "kirli pazarlık" ile hedef aldı, İmamoğlu ve Yavaş'a çok sert yüklendi: Mansur Yavaş, artık CHP'nin ev kölesi olmuştur

"Nasıl ki AK Parti'nin siyasi dümenlerine karşı yılmadan mücadele ediyorsak, CHP'nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşı da yılmadan mücadele edeceğiz. CHP'nin seçim finanse etmesini de bir büyükşehrin seçim bütçesinin 500 milyon lira olmasını da eleştireceğiz"

28 Mart 2024 19:30

T24 Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçime iki gün kala tüm vekilleri ile Ankara adaylarının katıldığı Keçiören programındaki konuşmasında, CHP'nin yanı sıra Genel Başkan Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Seçimlere bağımsız girme kararı aldıktan sonra Antalya ve İstanbul'daki belediye meclis üyelerimiz istifa ettirildiğini söyleyen Akşener, Ankara özelinde Yavaş'a çok sert dille yüklenerek, "Pazarlıkların en çirkini Ankara'da oldu. Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı televizyon programında olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın kendisiyle çalıştığını söyledi" dedi. Akşener'in bu sözleri, İYİ Parti'den istifa ettikten sonra CHP'ye geçen ve Keçiören'den aday gösterilen Mesut Özarslan ile Yavaş'ın Keçiören mitingi öncesi geldi.  

Akşener, ünlü yönetmen Tarantino'nun Django filminden verdiği örnekle Yavaş hakkında, "Malcom X’ ev kölesinden bahsederken, 'Efendisini kendisinden bile çok seven' der. Bugün Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında CHP lideri Özel'i de hedef alan İYİ Parti lideri, "Bu arkadaş seçimlere kadar bizi terörist çapulcu ve marjinal de ilan ederse şaşırmayın sonra ruh ikizi deyince kızıyorlar. Bana abla mabla demeyin istemiyorum. Sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demenizi istemiyorum" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu da yüklenen Akşener, "Hapis cezası haberini aldığımda Saraçhane'ye koşan bir tek biz vardık. Ama heyhat, bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de biz olduk, İYİ Parti oldu" dedi. Ülkücü şarkıcı Ozan Arif'in dizeleriyle İmamoğlu'na göndermede bulunan Akşener, "'Ne insanlar tanıdım, hep hikaye çıktı. Kime dedi ağır bir şey, tarttım baktım, gram çıktı'. Yanına koştuğumuz dünün mağdurları, bugünün zorbaları oldu. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı" diye konuştu.

Yavaş, İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan’ın Etimesgut’tan aday gösterilmesini talep etmiş, CHP Genel Merkezi ise Özarslan yerine Erdal Beşikçioğlu’nu tercih edince kriz yaşanmıştı. Yavaş'ın, Mamak'tan da aday gösterilmeyince başdanışmanlığa atadığı Özarslan, nihayetinde 2 Şubat'ta Keçiören Belediyesi'nden aday gösterilmişti. 

TIKLAYIN - Mamak krizi “başdanışmanlık” formülüyle aşıldı: Yavaş, adaylığını istemişti, gösterilmeyince başdanışmanlığa atadı

TIKLAYIN - CHP'de eski İyi Partili Mesut Özarslan Keçiören’den aday gösterildi

TIKLAYIN - CHP’nin Ankara adaylarında eski MHP’li ve İyi Partili ağırlığı dikkat çekti


Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu imzasıyla İYİ Parti'nin resmi hesaplarından paylaşılan duyuruda, Akşener'in Türkiye siyasetine ilişkin önemli açıklamalar yapacağı bildirilmişti.  Akşener, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçime 2 gün kala tüm vekillerini ile Ankara’daki adaylarını Ankara Keçiören'deki iftar programına çağırdı. 

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle: 

"Onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı"

"Bir yerde haksızlık gördüğümüz vakit kim olduğuna bakmaksızın hakkı savunanlar, haksızlığa uğrayanların yanında kaya gibi duranlardan olduk. O nedenle biz 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş istifayı bastığı CHP'den yeniden aday olması engellendiğinde yanında biz vardık. 2020 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in hastalığını fırsat bilip ayağını kaydırmak isteyenlerin karşısında bir tek biz vardık. 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hapis cezası haberini aldığında Saraçhane'ye koşan bir tek biz vardık ama bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de biz olduk, İYİ Parti oldu. Bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanına koştuğumuz dünün mağdurları maalesef bugünün zorbaları oldular. Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizi parya gördü. Biz onlardan ahlak bekledik. Onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı. Dalına bastımız anda, takkeler düştü, keller göründü. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı.

"CHP'nin belediye kaynaklarıyla seçim finanse etmesini, kirli pazarlıklarını..."

"AK Parti'nin besleyip büyüttüğü yandaş medyaya karşıysak, Özgür Özel'in deyimiyle emekleriyle var ettikleri Saraçhane medyasına da karşıyız. Nasıl ki AK Parti'nin, devletimizin kaynaklarını seçim finansmanı olarak kullanmasını eleştiriyorsak, CHP'nin belediye kaynaklarıyla seçim finanse etmesini de bir büyükşehrin seçim bütçesinin 500 milyon lira olmasını da bir ilçe belediyesinin 250 milyon lira harcamasını da elbette eleştireceğiz, eleştiriyoruz. Nasıl ki AK Parti'nin siyasi dümenlerine karşı yılmadan mücadele ediyorsak, CHP'nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşı da yılmadan mücadele edeceğiz. 

"Pazarlıkların en çirkini Ankara'da oldu"

Seçimlere hür girme kararı aldığımızdan beri Antalya'daki, İstanbul'daki belediye meclis üyelerimiz istifa ettirildi. Pazarlıkların en çirkini nerede oldu biliyor musunuz, burada, Ankara'da oldu. Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı televizyon programında olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın kendisiyle çalıştığını söyledi. Biz bunları zaten biliyorduk. İzleyince vallahi şaşırdım, böyle bir ahlaksızlıkla böbürlenen bu şuursuzluğa şaşırdım. Bundan daha 12 ay önce görmek isteyip de maalesef göremediğimiz bu cürete, bu öz güvene, bu cesarete şaşırdım. Bunu alenen televizyonda itiraf etmesine, bu pişkinliğe şaşırdım. Böyle bir ahlaksızlıkla böbürlenen bu şuursuzluğa şaşırdım.

Malcom X  ve Tarantino üzerinden Yavaş'a: CHP'nin kölesi olmuştur

Malcom X ev kölesinden bahsederken, 'Efendisini kendisinden bile çok seven' der. Ev kölesi, efendisine yakın yaşayan köledir. Efendisinin evinde çatı arasında veya bodrumda yaşar. Efendisi gibi giyinir, efendisinin kullanılmış giysilerini giyer, efendisinden artan yemekleri yer, efendisini efendisinden daha çok sever. Hatta ünlü yönetmen Tarantino, Django filminde iradesini sahibine tamamen teslim eden, diğer köleleri hor görüp aşağılayan, kraldan çok kralcı olmanın adeta vücut bulmuş hali olan ev kölesi Stephen isimli bir karakter ile Malcolm X'in bu sözlerine atıfta bulunur. İşte bugün geldiğimiz noktada Mansur Yavaş da tam olarak budur. Bugün artık Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur. O nedenle de İYİ Parti'ye gelince aslan kesilen bu arkadaşımız, mevzubahis CHP olduğunda dün olduğu gibi bugün de munis ve itaatkar bir tutum sergilemesi fevkalade doğaldır."

"Bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla mabla demeyin"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Ben Meral Hanım'a abla derim" sözünü atıf yapan Akşener, "işine gelenin kendisine abla edebiyatına başladığını" söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu arkadaş seçimlere kadar bizi terörist çapulcu ve marjinal de ilan ederse şaşırmayın, sonra ruh ikizi deyince kızıyorlar. Ben artık CHP yöneticilerinin yüzüme 'abla abla' deyip sonra yoldaş medyalarında bana ve partime küfür kıyamet sövdürmelerinden gerçekten sıkıldım. Partimi ve bizi destekleyen vatandaşlarımızı sürekli CHP'ye bir şeyler kazandırmak zorunda olan paryalar olarak görme şımarıklığından da artık usandım. O nedenle demeyin kardeşim, bana abla mabla demeyin, istemiyorum. Çünkü sizin bana vıcık vıcık bir riyakarlıkla abla demeniz beni samimiyetle ablası, kardeşi ve annesi gören milletimize de bu çetin yolu benimle birlikte yürüyen dava arkadaşlarıma da yapılan tüm ahlaksızlıklara benimle birlikte göğüs geren İYİ Partili gerçek kardeşlerime de koca bir hakarettir."

"Taş Medreseliler yalnız değil, evelallah biz hala buradayız"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın "Taş Medrese'de yetişenler bizim kardeşimiz olmaz." sözlerini de eleştiren Akşener, Yavaş'ın bu konuya sessiz kaldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Vatan için değil, koltukları için mücadele edenler, elbette ki Taş Medreselileri anlayamazlar. Millet için öne çıkmak gerektiğinde bedel ödemekten korkanlar elbette ki Taş Medreselileri savunamazlar. Varsın olsun. Şükürler olsun ki Taş Medreseliler yalnız değil, evelallah biz hala buradayız. Taş Medreseliler zulme boyun eğmeyenlerdir. Taş Medreseliler, canlı canlı saçları yakılan teker teker parmakları ezilen, bıyıkları kerpetenle yolunan ama şikayet etmeyenlerdir. Taş Medreseliler hiçbir şart ve koşulda devletine karşı hainlik etmeyenlerdir. Taş Medreseliler ranza telleriyle işkence edilirken 'Kanım aksa da zafer İslam'ın' diyenlerdir."