Seçim 2024

AKP'nin Elbistan adayı Abdullah Yener, adaylıktan çekildi

18 Şubat 2024 17:33

Adaylığı Kahramanmaraşlıların tepkisine neden olan AKP'nin Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Yener, yarıştan çekildi.

AKP'nin Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Yener, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İş insanı Abdullah Yener'in adaylığı, 4 Şubat'ta resmi olarak açıklanmıştı.

Bu süreçte seçim çalışmalarına başlayan ancak halktan da zaman zaman tepki alan Yener, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Sosyal medyadan açıklama yapan Yener, "Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti Elbistan Belediye Başkanlığı Adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte bana kucak açan dost, arkadaş ve Elbistanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ve partimizin yanındayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan ise Yener'e ilişkin olarak "Kendi tasarrufu, hakkında hayırlısı olsun. Aday belirleme çalışmalarımız devam ediyor. İsmi yakında açıklayacağız" diye konuştu.

Yener'in adaylığına tepkiler

Eski AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Yener'in adaylığına tepki gösterip, eleştirilerde bulunmuştu. Sosyal medyadan paylaşımı yapan Doğan, "Ya çekilecek ya da çekecekler. Sabır" paylaşımı yapmıştı. Yener’in 50 milyon dolar borcu olduğu iddia edilirken seçim çalışmaları sırasında Elbistanlılar tarafından "Borcunu biz mi ödeyeceğiz" şeklinde protesto edilmişti.

Cumhur İttifakı adayları Kahramanmaraş Afşin'de Koray Kıraç, Andırın'da Ahmet Sinan Gökşen, Dulkadiroğlu'nda Necati Okay, Elbistan'da Abdullah Yener, Göksun'da Hüseyin Coşkun Aydın, Onikişubat'ta Hanifi Toptaş, Pazarcık'ta Murat Ceyhan, Türkoğlu'nda Feyzettin Okumuş, Çağlayancerit'te AK Parti'nin destekleyeceği MHP Adayı Hasan Onaran, Ekinözü'nde AK Parti'nin destekleyeceği MHP Adayı Harun Şahin ve Nurhak’ta AK Parti'nin destekleyeceği MHP Adayı Murat Ceyhan olarak açıklanmıştı.