Seçim 2024

AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok: Antalya'da 600 tane dairem varsa istifa edeceğim, tapusunu çıkarmazsa namerttir!

"Benim saklayacak bir şeyim yok, Altınok'un özü birdir sözü birdir"

22 Mart 2024 07:42

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıklamasının ardından süren tartışmalar hakkında konuştu. Antalya’da 600 adet dairesi olduğu yönündeki söylemlere tepki gösteren Altınok, “Bu vicdansızlar, ahlaksızlar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı '600 tane dairesi var' diyor. Antalya'da 600 tane dairem varsa, tapusunu çıkarmazsa namerttir. Ama ben istifa edeceğim. 600 tane tapuyu çıkartmazsa özür dileyip istifa etmesi lazım” dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Altınok, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Belediye başkanı olduğum sürece benim banka hesabım da yoktur, emekli olduktan sonra açtım, emekli maaşım oraya yatar"

Altınok, mal varlığına ilişkin tartışmalar hakkında şunları söyledi:

“Ben tüccar ailenin çocuğuyum. 4. kuşağım. Çocuklarım 5. kuşak. Mal varlığım açıklandı. Mal varlığım azaldı. Bir teşekkür etmeleri lazım. 'Bu adam 20 sene belediye başkanlığı yaptı. Mal varlığı artmamış azalmış. Helal olsun' demeleri lazım. 20 yıldır görev yapıyorum, çoluğum çocuğum benim makam arabama binmemiştir. 20 yıldır görev yapıyorum 1 kuruş harcırah yoktur. Anketleri görenler, kaybedeceklerini görenler yalan iftira çamur kampanyasına başladılar. Benim saklayacak bir şeyim yok. Altınok'un özü birdir sözü birdir. Belediye başkanı seçilir seçilmez vergi ile ilişiğimi kestim ve kapattım. 'Benim artık ticaretle işim yok' dedim. Ne derlerse desinler, hırsız demesinler. Ben işleri biradere devrettim. Belediye başkanı olduğum sürece benim banka hesabım da yoktur. Emekli olduktan sonra bir devlet bankamıza hesap açtırdım. Emekli maaşım oraya yatar. Siyaseti bıraktıktan sonra ticaret yapayım diye bir hırsım yok.

“Siyasette böyle insan varmış, tebrik ediyoruz demeleri lazım”

Ankara'da ilk kamyonu alan aileyiz. Bu vicdansızlar, ahlaksızlar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı '600 tane dairesi var' diyor. Antalya'da 600 tane dairem varsa, tapusunu çıkarmazsa namerttir. Ama ben istifa edeceğim. 600 tane tapuyu çıkartmazsa zerre edebi ahlakı varsa özür dileyip istifa etmesi lazım. Zamanımda aldığım yerler arsaydı. Şehir büyüdü. Benzin istasyonumuzu rahmetli babam BP'den satın aldı. Benim aldığım Eskişehir yolundaki yeri 1991 yılında almışız. Gölbaşı'nda olan arsayı 1987 yılında almışız. 9 parselini de sattım. 1987 yılında 25 yaşındaydım. Gerçeğe bakarsan 23 yaşındayım. Siyasette böyle insan varmış, tebrik ediyoruz demeleri lazım. Göreve başladığım zaman müdürleri topluyorum ve 'Beytül mala el sürerseniz paralı pullu bir işiniz olursa sağ kolum da olsa keser atarım benim sol kolum da olsa keser atarım. Gereken neyse onu yaparım' diyorum.

“Abartılar var”

Abartılar var. Mal varlığımızı açıkladığımızda ada parseline kadar açıkladık. 5 bin dönüm arazi vardı. Benim hisseme düşen 80 dönüm. Balum 115 dönüm arazisi var diyorlar sosyal medyada. Balum'da 4 bin dönüm var babadan kalan. Anneden kalan köyden arazi var. Bu tarlaları kim eker, kim biçer haberimiz bile yok. Kim ekerse eksin biçsin boş kalamasın. Bunların çoğunu vatandaş eker biçer. Bana para ver gibi bir talebimiz de yok.

“Bu 25 milyon TL'lik evi nasıl aldın?”

Tunalı'da yerimiz var. Belediye başkanı olmadan önce almışım. Tunalı'dan bir binanın 8'den 1'inin 0,50'si şahsıma ait. Tunalı 4 katlı bir bina var diyorlar. Bunların hepsini yazdık. Belediye Başkanı Londra'da aldığı evi kaç liraya aldığını açıklasın. Londra'daki evi, baban kalan tüm arsaları satsak satın alamayız. Bunlara girmeyeceğim. Ahlaki bulmuyorum. Şu an oturduğu evin 25 milyon TL. Ben senin evini çekip yayınlatmam ahlaki değil.  Beypazarı belediye başkanlığını bıraktığından oturacak evin yoktu. Bu 25 milyon TL'lik evi nasıl aldın?

Annem ve babam 1986'da rahmetli oldu. Turgut Altınok'un adına olan tüm varlığı budur. Bankadaki parayı açıkla diyorlar. Her türlü veri açık. Mal varlığımız çoğalmamış ve azalmış. Bunların hepsi kayıtlı. Siyaset etik gerektiriyor. Ankara'daki seçimin sonucunu görenler telaşa kapıldı. İftira kampanyasıyla karşı karşıyayım. Sütte leke var Altınok'ta leke yok.”


TIKLAYIN- "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

TIKLAYIN - Murat Ağırel: Altınok'un Antalya'da 600 dairesi daha olduğu iddia edildi

TIKLAYIN - Murat Ağırel’den Turgut Altınok’a belgeli "mal beyanı" yanıtı: Sorularıma yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum

TIKLAYIN - "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı: "Anne ve babadan miras, ana sütü gibi helal"

TIKLAYIN- Turgut Altınok'un Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı kaçak TOGO Kuleleri'nin sahibi Sinan Aygün'le ortak olduğu ortaya çıktı