Gündem

AKP'li Yayman: Bizim sansür gibi bir amacımız olamaz, AYM farklı karar verirse düzenlememizi bir daha konuşuruz

CHP, "sansür yasası"nı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü açıklamıştı

18 Ekim 2022 15:13

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, iktidarın dezenformasyonla mücadele gerekçesiyle hazırladığı, basın meslek örgütlerinin ve muhalefetin "sansür yasası" olarak tanımladığı yasa hakkında, "Bizim sansür gibi bir amacımız olamaz" dedi. Yayman, "Anayasa Mahkemesi farklı bir karar verirse biz tekrar kararımızı, düzenlememizi bir kez daha konuşur ve istişare ederiz. Milletimizin talebi ne ise o doğrultuda karar alırız" diye konuştu. 

Yayman, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağına ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

"Bizim sansür gibi bir amacımız olamaz. Yasayı okumadan hükümde bulunuyorlar. Sürekli 'dezenformasyona kim karar verecek?' diye soruyorlar. Dezenformasyon olup olmadığına yargı karar verecek. Bu sefer de 'AK Parti'nin yargısı' diyorlar. Bu yargı camiasını toptancı şekilde töhmet altında bırakan bir anlayıştır. Bağımsız yargının vereceği karara saygılıyız. Ülkenin düzenine huzuruna ve kamu barışına tehdit oluşturacak düzeyde bir haber ve paylaşım varsa buna mahkemeler karar verecek. Hiç kimse bir paylaşımda bulunduğu veya haber yazdığı için yargılanmayacak. CHP'nin Anayasa Mahkemesine götürmediği bir konu yok zaten. Anayasa Mahkemesi farklı bir karar verirse biz tekrar kararımızı, düzenlememizi bir kez daha konuşur ve istişare ederiz. Milletimizin talebi ne ise o doğrultuda karar alırız."

TIKLAYIN - CHP, "sansür yasası"nı Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor: Türkiye bu yasayla demokratik ligden düştü