Gündem

AKP'li Metiner'den Kılıçdaroğlu'na: Kemal Bey'e kalsa meteor taşı da düşse onu Erdoğan'dan bilecek, iktidardan bilecek

23 Haziran 2022 23:03

AKP 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yangın söndürme çalışmalarını yetersiz bulma eleştirilerine "Kemal beye kalsa meteor taşı da düşse onu Erdoğan'dan bilecek, iktidardan bilecek" diye yanıt verdi.

AKP'li Metiner, tv100 programında Erdoğan Aktaş'ın konuğu oldu. Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yaptığı yangınla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Metiner şöyle konuştu:

"Resmi açıklamalara pek çok kimsenin inanmadığı yönündeki açıklamalara katılmıyorum. Bizler devletimizden, hükümetizden gelen bütün açıklamalara inanıyoruz. Bu inananların sayısının da inanmayanların sayısına çok kat be kat fazla olduğu kanaatindeyim. İnanmayanların sesi hep yüksek çıktığı için millette zannediyor ki herkes onlardan ibaret. Bir diğer husus her olayda kutuplaşıyoruz denildi. Evet katılıyorum. Niye kutuplaşıyoruz anlayabilmiş de değilim. Vatandaşlar arasında bir kutuplaşma yok. Ne zaman ki siyasetçiler devreye giriyor o zaman kutuplaşmalar had safhaya çıkıyor.

Olay mahaline Kemal bey gidiyor, üstünde helikopterler, uçaklar uçuyor. Buna rağmen helikopterler uçaklar nerede diyor. Böyle bir muhalefet olur mu ya? Başımızdan defolop gidin dercesine demeçler veriyor. Neredeyse siz iktidarda olduğunuz sürece ormanlar yanmaya devam edecek diyecek kadar pervasız bir muhalefet dili kullanıyor. Böyle bir sorumsuzluk olur mu ya? Dünyanın her yerinde yangınlar olur. Öbür gün deprem olduğunda Kemal bey büyük ihtimalle soracaktır. Yani niye depremin olacağını önceden haber almadınız. Gerekli tedbirleri almadınız. Kendi belediyelerine sorsun.