Gündem

AKP'li Kilimli Belediyesi, bir zincir market şubesini daha mühürledi

11 Ocak 2023 12:33

Zonguldak'ın AKP'li Kilimli Belediyesi , A101 şubesini imarda otopark ve sığınak olan görülen bölümlerini mağazaya kattığı gerekçesiyle mühürledi.

Etiketlerde fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıyla denetimleri artan zincir marketlerden biri olan A101'in şubelerine karşı bazı il ve ilçelerde belediyelerce mühürleme işlemi uygulanıyordu.

Marketin Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki bir şubesi de aynı cezaya tabi tutuldu. Ancak bu kez sebep etiketler değil, marketin tadilat sırasında otopark ve sığınak olan görülen bölümlerini mağazaya kattığının saptanması oldu.

AKP yönetimindeki Kilimli Belediyesi, mühürleme olayına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“09.01.2023 pazartesi günü zabıta ekiplerince yapılan umumi denetimler esnasında, Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yeni Mağazacılık A.Ş (A101) şubesinde 3194 sayılı İmar Kanunu'na aykırı olarak tadilat yapıldığı tespit edilmiş olup, yapılan tahkikat da (Kilimli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde bulunan söz konusu bina ile ilgili yapı plan projesi incelemesinde) zemin katın otopark ve sığınak olarak gözüktüğü belirlenmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 37. maddesinde, ‘Plan projede otopark alanı olarak belirlenen yer başka maksatla tahsis edilemez. 21. maddesinde de ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır’ denilmektedir. Lakin söz konusu yer ile ilgili herhangi bir müracaat bulunmadığından dolayı yine 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine istinaden 30 gün içerisinde yasal hale getirilmesi için tarafımızdan tutanak tutularak mühürleme yapılmıştır.” (DHA)