Gündem

AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni millet bahçesinin içine 55 milyon TL'ye kütüphane yaptıracak

25 Ağustos 2022 09:50

AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin RTE Millet Bahçesi'nin içine 55,3 milyon TL’ye kütüphane yaptıracağı ortaya çıktı.

Kayseri’de 1 milyon 260 bin metrekarelik alanda inşa edilecek millet bahçesi için ilk çivi Eylül 2021’de çakıldı. Türkiye’nin en büyük millet bahçeleri arasında yer alacak bahçeye, “Recep Tayyip Erdoğan” ismi verildi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, AKP’li Memduh Büyükkılıç idaresindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, millet bahçesinin inşası için 100 milyon 900 bin TL harcama gerçekleştirdi. Ancak belediyenin kasasından RTE Millet Bahçesi için çıkan para bununla da sınırlı kalmadı. Belediye, millet bahçesinin içine mutfak sanatları merkezi inşa edilmesi için 16 milyon 238 bin TL, yeme içme mekanları inşa edilmesi için ise 6 milyon 648 bin TL harcadı.

55 milyon TL'ye kütüphane

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 26 Temmuz’da yeni bir ihale daha açtı. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen ihale kapsamında 18 Ağustos’ta sözleşme imzalandı. Belediyenin 60 milyon 156 bin TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihalenin sözleşme maliyeti ise 55 milyon 360 bin TL oldu. İhale kapsamında RTE Millet Bahçesi içine kütüphane binası yaptırılacağı bildirildi.

İhale dosyasında yer alan bilgilere göre, RTE Millet Bahçesi’ne yapılacak kütüphane, 5 bin 500 metrekarelik alanı kapsayacak. Kütüphanenin içinde çalışma salonu, internet salonu, çocuk ve bebek kütüphaneleri ve kafeterya yer alacak. Kütüphane içerisinde öte yandan 190 kişilik konferans salonu da bulunacak.

"Projeye Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi yakışır”

21 Mart 2022’de açılması planlanan millet bahçesinin resmi açılışı halen gerçekleştirilmedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, millet bahçesine RTE isminin verilme nedenini, “Kayseri’ye verdiği ve bundan sonra da vereceği destekleri düşünerek projeye Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi yakışır” sözleriyle açıkladı.