Gündem

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden 4,5 milyon lira değerinde gastronomi festivali

14 Eylül 2023 09:35

AKP’li Fatma Şahin’in idaresindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gastronomi Festivali için 4,5 milyon TL harcadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, belediyenin 34 milyon 274 bin TL borcu bulunurken, festival için harcanan paraya muhalefet tepki gösterdi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, belediye, 16-24 Eylül arasında düzenlenecek Gastronomi Festivali için 11 Ağustos’ta ihale düzenledi. Belediyenin 7 milyon 178 bin 794 TL’lik maliyet hesabı çıkardığı festivalin ihalesi, 4 milyon 557 bin TL’yle sonuçlandı.

Konuklar 3 ila 5 yıldızlı otellerde konaklayacak

Belediye ile “Ankatur Organizasyon” isimli şirket arasında 8 Eylül’de sözleşme imzalandı. Festival için İstanbul Boğazı'nda tanıtım yapan belediye, etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından katılacak konukların uçak biletlerini karşılayacak. Konuklar üç ila beş yıldızlı otellerde konaklayacak.

Festival için altı tane sosyal medya tanıtım filmi çektirilecek. Festivale yönelik ihale dosyasından edinilen bilgiye göre, belediye konuklar için özel hediyeler de hazırladı. Festivale katılan sanatçılara yöresel kumaştan kravat, şal ve fular diktirildi. Konuklara birinci sınıf restoranlarda yöresel kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yedirilecek.

Muhalefetten tepki 

Şahinbey Belediyesi Meclisi'nin CHP'li üyesi Hasan Şencan, belediyenin harcamalarına tepki gösterdi. Kentin arka mahallelerindeki öğrencilerin yol ve ulaşım olmadığı için okullarına kilometrelerce yürüyerek ulaşabildiğine dikkati çeken Şencan, şunları söyledi:

Gaziantep’te yaşamak artık, ‘Survivor gibi’ oldu. Yurttaşlar akşam eve sağ salim ulaşınca şükür ediyor. Çocuklarımızın zorlu yollardan geçip okula gitmeleri gerçekten Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışmıyor. Fatma Hanım’ın bir an önce hayal dünyasından çıkıp, gerçek hayat ile yüzleşmesi gerekiyor. Zengin çocuklarının yolu altın varaklı, yoksul çocukların yolu dağ yolu olmuş. Bu düzen bir gün bitecek, bekliyoruz.”