Gündem

AKP’li Fatih Belediyesi’nin eski zabıta amiri hakkında, dilenci kız çocuklarını cinsel istismar ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı

18 Ağustos 2023 09:10

AKP'li Sultangazi Belediyesi’nde görevli Ahmet B. hakkında, şikâyet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir soruşturma başlatıldı. Eski belediye çalışanı S.D., soruşturma kapsamında ifade verdi. S.D., “Zabıta Ahmet B.’nin Sultanahmet bölgesinde dilendirilen iki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığını” öne sürerek, "Sultangazi Belediyesi’ne bu olayı mail göndererek bildirdim ancak işlem yapmadılar” dedi.

Ses kayıtları dosyada

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, çocukların istismar edilmesini delillendirmek için savcılığa ses kayıtlarının sunulduğu da öğrenildi. Eski Fatih Belediyesi zabıta gece ekip amiri Ahmet B.’ye ait olduğu öne sürülen, ancak teyit edilemeyen ses kayıtları, istismarı doğruluyor. Çocukların ses kayıtlarını belediyeye gönderdiği, ancak yetkililerin Ahmet B. hakkında idari ve adli bir işlem yapmadığı da iddialar arasında.

İki ay önce başladı

Ahmet B.’nin avukatı ise yaptığı açıklamada, müvekkili hakkındaki iddiaları yalanladı. İsminin açıklanmasını istemeyen avukat, “Olay 3 yıl önce dilencilerden rüşvet aldığı için zabıta müdürlüğünden atılan bir şahsın şahsi intikam serüveninden ibarettir. Ses kayıtlarından bahsediliyor fakat o ses kayıtlarındaki sesin kime ait olduğu, ifadelerin ne olduğu henüz çözümlenmiş değil. Konu Savcılık aşamasındadır. Henüz 2 ay önce başlamış bir soruşturma söz konusu. Kaynağı belirsiz bir takım hukuka aykırı deliller üzerinden kimsenin masumiyet karinesi ihlal edilemez” dedi.

Konuya ilişkin Fatih Belediyesi ile Sultangazi Belediyesi yetkilileri, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi.

Olayın üstünü kapattıkları iddia edildi 

Bir başka dava kapsamında ifade veren dilenci A.O., Ahmet B.’ye ilişkin şunları söyledi:

"Gece ekip amirliği yaptığı sırada dilencileri dövdüğünü, edep yerlerine biber gazı sıktığını, Suriyeli iki bayanı taciz ettiğini, tacize uğrayan Z. adlı dilenci kız bana söyledi. Zabıta memurunun bunun üzerine bir başka belediyeye gönderildiğini öğrendim.”

Ayrıca A.O., verdiği ifadede, Fatih Belediyesi’nin olayın üzerini kapattığını da iddia etti.