Gündem

AKP'li Elazığ Belediyesi'nin 19 milyon TL'ye yaptırdığı meydan çöktü

12 Ocak 2023 14:55

AKP'li Elazığ Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık maliyeti 19 milyon TL'ye ihale edilen meydan, belediyeye ait temizlik aracının temizlik yaptığı sırada çöktü. Belediye ekipleri, çöken alanı kırmızı şerit çekerek kapattı.

Meydanın çökmesi sonucunda devrilen temizlik aracı vinçle kaldırılırdı. Temizlik aracının şoförü, kazada yaralanmadan kurtuldu.

Sözcü'nün haberine göre, AKP'li Elazığ Belediyesi tarafından, 19 milyon maliyetle kent merkezinde yapımı süren 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Düzenlemesi ve Yeraltı Otoparkı yapım işi, mahkemelik olmuştu. Yapım işi, Çetin İnşaat'tan alınıp Özsal İnşaat- Evrensel Yol İnşaat isimli firmaya verilmişti. Çetin İnşaat da bu karar üzerine yargıya başvurmuştu.

Danıştay 13. Daire de, meydan düzenlemesi ve yeraltı otoparkı işini tekrar Çetin İnşaat’a vermişti. Verilen karar sonrasında inşaat çalışması durmuştu.

Bunu üzerine AKP’li belediye, ihaleye katılmaları için aralarında Evrensel Yol İnşaat dahil olmak üzere 16 firmaya davet göndermişti. Belediye, inşaatın yapımını ilk üstlenen Çetin İnşaatı ise ihaleye çağırmamıştı.