Gündem

AKP’li başkan parayla ödül aldı, ödemesini iYi Parti’ye bıraktı

"Bize 98.8 milyon lira borç bıraktı, yetmiyormuş gibi bir de 54 bin lira kendisini reklam etmek için aldığı ödülün faturası bize kaldı”

26 Nisan 2024 07:11

Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde belediye başkanlığı seçimini kazanan İYİ Partili Mustafa Özmen, önceki başkan AKP’li Mustafa Sezgin’in aldığı “Akdeniz’in en başarılı başkanı” ödülü için belediyeye “tanıtım bedeli” adı altında gelen 54 bin liralık faturayla şoke oldu.

Yerel seçimlerde Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde belediye başkanlığı el değiştirdi. Üç dönemdir AKP’den Belediye Başkanı olan Mehmet Sezgin, seçimi kaybetti ve İYİ Parti adayı Mustafa Özmen, oyların yüzde 57’sini alarak başkan seçildi. Ancak yeni başkan 98 milyonluk borçla karşılaştı. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, geçen hafta gönderilen bir ihbarname ile şok yaşayan Başkan Özmen’den 54 bin liralık ‘ödül’ parası istendi. Seçimde yenilen AKP’li Sezgin, Kent-Başkan Dergisi tarafından Kasım 2023’te “Akdeniz’in en başarılı ilçe Belediye Başkanı” seçildi. Ancak bu ödülün para ile verildiği ve ödül töreniyle ilgili organizasyonu yapan firmanın Gelendost Belediyesi’ne 54 bin lira ‘tanıtım bedeli’ adı altında fatura kestiği anlaşıldı.

AKP’li başkan, 22 Kasım 2023’te kesilen faturayı ödemedi. Yeni başkan İYİ Partili Özmen’e, 16 Nisan 2024’de bu konuda ihtar yazısı gönderildi. Yazıda, ödemenin yapılmaması halinde yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.

“Eski başkan parayla ödül satın almış, parasını benden istiyorlar”

Başkan Özmen, “Eski başkan parayla ödül satın almış. AKP’linin aldığı ödülün parasını benden istiyorlar. Bize 98.8 milyon lira borç bıraktı. Bu borç yetmiyormuş gibi bir de 54 bin lira kendisini reklam etmek için aldığı ödülün faturası bize kaldı” dedi.