Gündem

AKP'li Akşam yazarı Hüseyin Besli: Holokost, safsatadan başka bir şey değil!

29 Ocak 2024 15:02

Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da yapan eski AKP milletvekili ve Akşam gazetesi yazarı Hüseyin Besli, 2. Dünya Savaşı sırasında 6 milyon Yahudi'nin Nazi Almanyası tarafından sistematik şekilde öldürüldüğü Holokost'un "safsatadan başka bir şey olmadığını" iddia etti. 

Akşam gazetesinde "Holokost safsatası" başlıklı iki yazı kaleme alan Besli, "Holokost gerçekliği; sayıları çoğaltarak, olayları eğip bükerek, abartarak, hatta kurgulayarak yani yalan söyleyerek; zaman içinde 'entelektüel bir terör' uygulayarak, toplumları 'antisemitizm hislerisi' ile baskılayarak oluşturulmuş bir safsatadan başkası değildir" dedi. 

Besli, 2. Dünya Savaşı boyunca 6 milyon değil, 1 milyon Yahudi'nin öldüğünü gösteren araştırmalar olduğunu öne sürdü. 

Toplama kamplarında Yahudilerin sadece kadavralarının yakıldığını iddia eden Besli, bunu bugün bazı dinlerde gönüllü olarak cesedinin yakılmasını seçen insanlarla kıyasladı.  

Besli, Nazilerin toplama kamplarında Yahudileri öldürmek için gaz da kullanmadığını söyledi:

"Savaşlarda gaz kullanmak Almanların icat ettiği bir şey olmadığı gibi ondan sonra da devam etmiştir.

Lakin Holokost uygulaması bilinenin dışında bir uygulama iddiasıdır.

Genel anlamda, gaz kullanmaya karar verildiğinde bu havadan uçuklarla belirli bir beldenin tamamına yönelik bir uygulamadır. Zira 'yakın kullanma' kullanıcıya da zarar verir...

Temmuz 1944'te İngiliz Başbakanı Churchill ile dönemin Genel Kurmay Başkanı Hastings arasında şöyle bir yazışma söz konusudur.

Diyor ki Churchill: "Sizlerin bu boğucu gaz konusunda ciddi ciddi düşünmenizi istiyorum... Bakmayın siz I. Dünya Savaşı sırasında ahlakçıların ve Kilisenin boğucu gaz kullanılmasını protesto etmesine... bu meselede ahlakçılığı hesaba katmak saçmalıktır... şimdilik Alman şehirlerini konvansiyonel silahlarla bombalayın... boğucu gaz kullanmak için birkaç hafta daha bekleyelim..."

Holokost çerçevesindeki iddia ise; kapalı bir mekân söz konusu, insanlar buraya dolduruluyor, sonra kapılar kapanıp içeriye gaz veriliyor... belli bir müddet sonra kapılar açılıyor ve kadavralar dışarı çıkarılıyor."

Besli, "Tabii ki Almanlar Yahudilere zulmetmişler, onları doğrudan öldürmüşler veya ölümlerine sebep olmuşlardır. Fakat bunlar ne iddia edildiği kadar fazladır ne de iddia edildiği yöntemlerle olmamıştır."

Besli, iddialarını dayandırdığı araştırmalarla ilgili bir