Gündem

AKP'li Akdoğan: Darbeyi önlemekten sigara kullanımını azaltmaya kadar ‘dönüştürücü liderlik’ sergilemek Erdoğan’a nasip olmuştur

23 Ağustos 2019 09:18

AKP Ankara Milletvekili ve Star yazarı Yalçın Akdoğan, AKP'nin 18. yılına dair kaleme aldığı yazıda, "Köklü dönüşümler ancak büyük bir siyasi/toplumsal güvenle gerçekleşebilir" dedi. Akdoğan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Darbeyi önlemekten sigara kullanımını azaltmaya kadar, en büyük siyasi dönüşümden en küçük toplumsal değişikliklere kadar çok geniş bir alanda ‘dönüştürücü liderlik’ sergilemek Erdoğan’a nasip olmuştur" dedi.

Akdoğan'ın "Erdoğan’sız olamayacak işler!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

 

AK Parti’nin başarısında Erdoğan’ın katkısı ilk sırada sayılmalıdır. 

Erdoğan’ın şahsi özelliklerine, liderlik performansına, dava aşkına, siyaset ve yönetim tarzına atıf yapmadan birçok başarıyı izah etmek zordur.

AK Parti elbette büyük bir kadro hareketi ve ortak akılla işleyen büyük bir örgüt. 

Ama Erdoğan’ın siyasi liderliğinin bizatihi belirleyici olduğu, olmazsa olmaz önemde birçok hadiseden bahsedebiliriz. 

(...)

Bugün belki de sıradanlaştığı için önemsenmeyen belli alanlara yönelik ‘sigara yasağı’, Erdoğan’ın şahsi çabalarıyla yaygın bir uygulama alanı bulmuş ve bir kültüre dönüşmüştür.

Darbeyi önlemekten sigara kullanımını azaltmaya kadar, en büyük siyasi dönüşümden en küçük toplumsal değişikliklere kadar çok geniş bir alanda ‘dönüştürücü liderlik’sergilemek Erdoğan’a nasip olmuştur. 

Köklü dönüşümler ancak büyük bir siyasi/toplumsal güvenle gerçekleşebilir. Halk, lidere güvenmezse böyle bir siyasi destek ortaya çıkmaz, siyasi destek olmadan da reformlar ve değişimler gerçekleşmez. 

Erdoğan’ı AK Parti içinde eşitler arasında birinci gibi bir konuma oturtmak isteyenler, Erdoğan’ın sergilediği cesur ve kararlı liderliği asla sergileyemez ve halkla bütünleşen böyle bir güven halesi oluşturamazlardı. 

Cenab-ı Hak, bu siyasi harekete, samimi olarak gönül veren, dua eden, Allah aşkına gecesini gündüzüne katanlar hürmetine, hayırlı hizmetler ve uzun siyasi ömürler nasip etsin.