Gündem

AKP itiraz etmişti: Diyarbakır'da mazbata ne zaman verilecek?

07 Nisan 2024 11:49

Diyarbakır il ve ilçe seçim kurulları, AKP’nin 13 İlçedeki itirazını karara bağladı. Kurul, itirazı reddetti, DEM Parti adaylarına mazbata verilecek. Seçim sonuçlarına göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni DEM Partili Ayşe Serra Bucak Küçük kazandı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçti. Türkiye’nin birçok İl ve ilçesinde halkın yetki verdiği başkanlar, mazbatalarını alarak göreve başlarken, Diyarbakır’da AKP'nin büyükşehir ve 13 ilçedeki itirazları nedeniyle DEM Partili başkanlara mazbata verilme süreci uzadı.

İtirazlar reddedildi

Amidahaber'in aktardığına göre; AK Parti Diyarbakır Örgütü, seçimi kaybettiği 13 ilçe için itirazda bulundu. İl ve ilçe seçim kurullarına verilen dilekçelerde, her ilçede belirli sandıkların numarası verilerek, oyların yeniden yapılması ve seçimin yenilenmesi için itirazda bulundu. İddiaya göre, dilekçelerde DEM adaylarına ‘Mazbata vermeyin’ denildi. AK Parti İl teşkilatının talebini değerlendirmeye alan il ve ilçe seçim kurulları, 13 ilçe için yapılan itirazları değerlendirerek karara bağladı.

Mazbatalar yarın verilecek

İl ve ilçe seçim kurulları, Diyarbakır Büyükşehir ve 13 ilçe için itirazları ret ederek, DEM Partili adaylara mazbata verilmesine karar verdi. Alınan karardan sonra DEM Partili adaylarda sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile mazbatalarını yarın alacaklarını duyurdu.