Gündem

AKP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine gözaltı

"Gazisine dahi saygısı olmayan bu gözü dönmüşlük kaybettirir"

05 Şubat 2024 11:53

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminde “gazi” olan bazı kişilerin, maaş alamadıkları şikâyetiyle AKP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedikleri sırada gözaltına alındıkları belirtildi.

"Bu gazilik unvanını alıp münasip bir yere koysunlar AKP milletvekilleri"

15 Temmuz’da bacağından üç kurşunla yaralanan Necmettin Utuş’un sosyal medyada yayımlanan videosunda “Herkes duysun, bu gazilik unvanını alıp münasip bir yere koysunlar AKP milletvekilleri. Şehitlere normal ölüm yazın gazilere inşaattan düştü yazın ondan sonra kalkın bu darbe deyin. Siz o 200 tankı çıkaranları, tankları Meclis’e gönderenleri almayın beni alın!” diyerek sitem etti.

"Gazisine dahi saygısı olmayan bu gözü dönmüşlük kaybettirir"

15 Temmuz gazisi olduğunu belirten bir diğer kişi Ufuk Yeğin de sosyal medya hesabından, “Ak Parti genel merkez önünde yapılacak basın açıklaması öncesi 15 Temmuz Gazileri arkadaşlarımız Necmettin Utuş ve beraberindekiler Ankara Emniyeti tarafından gözaltına alındılar. Gazisine dahi saygısı olmayan bu gözü dönmüşlük kaybettirir. SGK maaşı bağlanmadığı gerekçesiyle basın açıklaması yapmak isteyen 15 Temmuz Gazileri şu an Ankara emniyeti tarafından gözaltına alındılar. Hani demokratik bir hak idi basın açıklaması? Bu mu gaziye saygınız?” diye sitem etti.