Seçim 2024

AKP'deyken Kılıçdaroğlu ve Özel hakkında suç duyurusunda bulunan CHP'nin Karesi adayı Mesut Akbıyık: Yanlış yaptım, özür dileyeceğim

25 Şubat 2024 09:46

CHP’nin Balıkesir Karesi’den aday gösterdiği tartışmalı isim eski AKP’li Mesut Akbıyık, geçmişte eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel hakkında yaptığı FETÖ suç duyurusu hakkında konuştu. “Aslında bu konunun tartışılmasını istemiyorum. Simgesel bir şikayetti bizim başvurumuz. Ayrıca yaptığım şikâyetten de Kılıçdaroğlu ve diğerlerinin dokunulmazlığının kaldırılması üzerine vazgeçtim” diyen Akbıyık, “En kısa sürede eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Genel Başkanımız Özgür Özel’i ziyaret edeceğim ve özür dileyeceğim” dedi.

CHP’nin Karesi ilçesinde Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Serpil Akgül’ün adaylıktan, “Partimizin Karasi’de ve büyükşehirde daha başarılı olabilmesi, Türkiye ittifakının daha da genişletilmesi için adaylıktan çekiliyorum. Her zaman partimizin yanındayım” diyerek çekilmesinin ardından, bugüne kadar hep CHP’nin karşısında olan, parti yetkilileri hakkında suç duyurularında bulunan Mesut Akbıyık aday olarak gösterildi.

Akbıyık, Süleyman Soylu döneminde Demokrat Parti’nin (DP) Balıkesir il başkanlığını yaptı. Daha sonra Soylu ile birlikte AKP’de siyasi yaşamını sürdürdü. 2015 yılında AKP Karesi Belediye Meclisi üyeliği görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa etti. 2019’da ise Karesi Belediye Başkanı aday adayı olmuştu. Akbıyık, 2017 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında FETÖ/PDY’yle iltisakları oldukları iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

"Tecrübeli bir siyasetçi olmama rağmen kalabalıkla birlikte simgesel şikayetimizi yapmam yanlıştı"

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, CHP’nin Karasi Belediye Başkan Adayı Mesut Akbıyık’a Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel hakkındaki suç duyurusunu sordu. Akbıyık, “Aslında bu konunun tartışılmasını istemiyorum. Simgesel bir şikayetti bizim başvurumuz. Ayrıca yaptığım şikayetten de, Kılıçdaroğlu ve diğerlerinin dokunulmazlığının kaldırılması üzerine vazgeçtim. En kısa sürede eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Genel Başkanımız Özgür Özel’i ziyaret edeceğim ve özür dileyeceğim. Kendilerine çok büyük saygım var. Tecrübeli bir siyasetçi olmama rağmen kalabalıkla birlikte simgesel şikayetimizi yapmam yanlıştı. Şimdi seçime odaklandık. Hem Büyükşehir Belediyesi’ni, hem de Karasi Belediyesi’ni alacağız. Çok güzel hizmetlerimiz olacak" dedi.

Öztürk, Akbıyık’ın “FETÖ’cü”lükle suçladığı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le bugün saat 14.00’da Balıkesir’de görüşeceğine dikkati çekti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.