Politika

AKP'den Şevki Yılmaz'ın Atatürk'ü hedef alan sözlerine: Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor

25 Şubat 2024 16:13

Son dönemde Atatürk ve dini değerlere yönelik kışkırtıcı ifadelerin kullanıldığını söyleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor" dedi.

NTV'den Melih Karakoç'un aktardığı habere göre Çelik, eski Rize Belediye Başkanı ve milletvekili Şevki Yılmaz’ın Atatürk'ü hedef alan sözlerine atıfta bulundu. Çelik, "Toplumumuzun temel değerleri konusunda kışkırtıcı beyanların tümünü reddediyoruz." dedi.

Geçmişte de Atatürk'e hakaretten yargılanan Şevki Yılmaz, 2. Abdulhamit’in torunun düğününde Atatürk için “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” demişti. Yılmaz’ın Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde milli bayramlara katılmamak için sıklıkla rapor aldığı müfettiş raporlarında kayda geçti.

TIKLAYIN - Osmanoğlu ailesinden açıklama: Atatürk'e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüşü kabul etmeyiz, modern Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz

TIKLAYIN - Soruşturma raporu: Şevki Yılmaz, Atatürk anmalarına gitmemek için raporlar almış

"Tüm bunların karşısındayız"

Çelik, "Dini değerlerimizle, geleneklerimizle ilgili ortaya koyulan birtakım kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerin toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemek üzere yönlendirilmiş olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Tüm bunların karşısındayız. Bunlarla mücadele etmek konusunda yüksek bir iradeye sahibiz" açıklamasında bulundu.

"Altılı, yedili masanın millete özür borcu var"

Adana'da konuşan Çelik'in, muhalefete yönelik eleştirileri de vardı. Çelik, "altılı, yedili masanın millete özür borcu vardır. Neden milletle birlikte hareket ediyoruz diyenler, bugün birbirlerine en ağır sözlerle saldırıyorlar? O altılı, yedili masadaki çerçeveyi oluşturan genel başkanların her birinin yerel seçimler için oy istemeden önce milletten özür dilemesi ve bu özrünü de içtenlikle bir açıklamayla ortaya koyması gerekir" dedi.