Politika

AKP'de seçim yenilgisi tartışmaları: Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada

"Emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığı ve memurlara yapılan zamların emeklilere yapılmamasından dolayı adalet duygusunun zedelendiğini ifade edildi"

10 Mayıs 2024 07:32

AKP'nin seçim sonrası değerlendirme toplantıları devam ediyor. Parti genel merkezinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, milletvekillerinin sahada karşılaştıkları sorunlar ve seçim yenilgisi masaya yatırıldı. Erdoğan, kamuda mülakatların kaldırılmayacağı yönündeki tartışmalara sert bir dille yanıt verdi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun aktardığına göre, bir milletvekilinin kamuda mülakat sistemine yönelik eleştirilerine Erdoğan, "Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi? Mülakat bugün de yarın da kalmalı. Mülakatın kaldırılmasına dün nasıl karşı çıktıysam yarın da karşı çıkacağım" şeklinde tepki gösterdi.

AKP'li vekiller karşı çıktı

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül'ün 44 milletvekiliyle gerçekleştirdiği istişare toplantısında ise, milletvekilleri kamuda mülakat sistemine halktan gelen tepkilerin yerel seçim sonuçlarını etkilediğini belirtti. Milletvekilleri, "Kamuda mülakat sisteminin sonuçlandırılması gerektiğini" ve "toplumdaki adalet duygusunun zedelendiğini" vurguladı.

Ekonomi ve emekliler

Ekonomik sıkıntılar ve artan enflasyon nedeniyle halkın şikayetlerine değinen milletvekilleri, emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını ve memurlara yapılan zamların emeklilere yapılmamasından dolayı adalet duygusunun zedelendiğini ifade etti.

Milletvekillerine sosyal medya uyarısı

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monako'dan yaptığı ıstakozlu paylaşımla ilgili olarak da, milletvekillerine "sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmeleri" ve bu tür paylaşımların parti kimliğine zarar verdiği uyarısında bulunuldu.

Düşük motivasyon

Son olarak, seçim döneminde AKP teşkilatlarının motivasyonunun düşük olduğu eleştirisi gündeme geldi. Milletvekilleri, aday belirleme sürecinde yapılan hataların ve yanlış aday tercihlerinin seçim sonuçlarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.