Gündem

Akif Beki: 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' sloganı, AK Parti'nin aleyhine böyle döndü işte

"Muhalefet konuşmadan AK Parti yapmamaya başladı"

20 Temmuz 2022 08:31

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, emekli bayram ikramiyesi, 3600 ek gösterge, TRT payının kaldırılması, taşerona kadro ve asgari ücrete ikinci zam icraatlerinin muhalefete yazdığını belirterek, "İktidar ne yapsa artık muhalefete yazıyor. Ne değişti derseniz... “Onlar konuşur, AK Parti yapar” sloganının anlamı değişti. Muhalefet konuşmadan AK Parti yapmamaya başladı. Önden gitmiyor, arkadan geliyor iktidar." diye yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğrenci kredilerindeki faizleri "ödemeyin" çağrısından sonra iktidarın harekete geçtiğine dikkat çeken Beki, "Yapan Erdoğan ama yaptıran bir kez daha Kılıçdaroğlu olduğu için de teşekkürü o aldı. Muhalefet söylemese, zorlamasa iktidarın bir şey yapacağı yoktu. Bu ortadayken “teşekkürler Erdoğan” etiketiyle Twitter’da karşı kampanya açarak, Bay Kemal’e mal edilmesini önlemek zor.

Sırada EYT sorunu var ve Kılıçdaroğlu, onu da çözdürmeyi şimdiden üstlendi. Kamuoyunda, ‘burnundan kıl aldırmayan iktidara, yaptırsa yaptırsa bunu Kılıçdaroğlu yaptırır’ kanaati yerleşiyor giderek.

Çözüm oradan bekleniyor, muhalefet umut kapısı haline geliyor. “Onlar konuşur, AK Parti yapar” sloganı, AK Parti’nin aleyhine böyle döndü işte." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...