Gündem

Akif Beki: Namaz kılmayanı Allah için dövmeyi, yine de kılmazsa öldürmeyi anlatıyorlar, TCK 216, bir şey demiyor mu yoksa bu konuda?

"Dinde zorlama var" diye şiddet çığırtkanlığı yapan cübbelilerden biri de resmi din görevlisi üstelik"

İlahiyatçı Ebubekir Sifil, "Adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir" demişti.

26 Ağustos 2022 07:57

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, aylar önce imam hatipliler için söylediği sözler için tutuklanan şarkıcı Gülşen'in hatasını kabul edip özür dilediğini belirterek, "Gülşen'in densizliği, imam-hatiplilere iftira ve aşağılama. Nefret suçu. Ama imam-hatiplileri şiddet eylemlerinin hedefine koymayı amaçladığına, halkı galeyana getirdiğine, bundan dolayı da kimsenin imam-hatiplilere saldırabileceğine dair hiçbir belirti, yakın veya açık tehlike görünmüyor ortada.

Ben de kınıyorum, hukuken doğru karşılığı neyse, onu bulmalı. Peki bu karşılık; savcılığa ifadeye çağırmak varken gözaltına almak, karakola çekmek, polis nezaretinde adliyeye getirip tutuklama istemek mi?" diye yazdı.

AKP'den pek çok ismin Gülşen'i kınadığına işaret eden Beki, "Buyursunlar, el atmışken bir zahmet dini şiddeti alenen kışkırtanları da biraz önemsesinler. Vaaz kürsülerinden, Necip Fazıl'ı bile korkutmuş bir "ham yobazlık", bir "kaba softalık" hortlatılıyor. "Dinde zorlama var" diye şiddet çığırtkanlığı yapan cübbelilerden biri de resmi din görevlisi üstelik.

Tutmayana oruç, kılmayana namaz dayatmayı, olmadı başını kesmeyi; dinen kendine hak gören bir kafa. Namaz kılmayanı Allah için dövmeyi, yine de kılmazsa öldürmeyi, cemaatlerine dinin emri diye anlatıyorlar. Hayır hayır köpürtmesinler, siyaseten kullanmaya da kalkmasınlar, istemez. Kınasınlar, Diyanet reddetsin, gereği yapılsın yeter. TCK 216, bir şey demiyor mu yoksa bu konuda?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...