Gündem

Akif Beki: Hüda-Par liderinin "özerklik, eyalet sistemi" önerisini CHP'li söylese iktidar ortakları kıyameti koparırdı

"Neyse ki muhalefette değil. Yoksa yanmıştı. Dünya ona dar edilir, sokakta yürütülmezdi"

27 Aralık 2023 10:00

Karar yazarı Akif Beki, AKP listelerinden İstanbul Milletvekili seçilen Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun , Meclis’te yaptığı konuşmasında kullandığı “Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri serbestçe tartışılmalıdır.” sözlerine işaret ederek, "Yapıcıoğlu'nun iktidar ortakları, maazallah bunu bir CHP'li söylese kıyametler koparır, dünyayı başlarına yıkardı." dedi.

"PKK'ya bölücü terör örgütü deyip lanetledikleri, üniter devleti savundukları halde üç-beş oy için PKK'cılık ve bölücülük yapmakla suçlanan CHP lideri Özgür Özel'e bunu yapanlar, Cumhur İttifakına katılmamış olsa Yapıcıoğlu'na neler etmezdi! Neyse ki muhalefette değil. Yoksa yanmıştı. Dünya ona dar edilir, sokakta yürütülmezdi" diyen Beki "İktidarın Molla Kasım'ı Hüda Par" başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

"MHP lideri Bahçeli; aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecek, sözleriyle Özgür Özel'i niye uyardı? Suçu neydi? Arkalarında hizalanmamış, kendileriyle ortak bildiriye katılmamış, şehitlerin yanında ama ayrı bildiriyle durmuş olması mı?

Unutmayın; Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ve uğradığı PKK terör saldırısına karşı duruşu için Erdoğan'dan övgüyle teşekkür aldıktan 3 yıl sonra Çubuk'ta terörist, diye yakılmak istendi. Özgür Özel'in suçu da aynı. Suçu, muhalefette ve CHP'nin başında olması. Dağda silahla terörist kovalasa değişmez. Ve Yapıcıoğlu, bir Molla Kasım gibi çıktı, terörist olmayana da terörist muamelesi yapanların önüne şu soruyu bıraktı:

Hizbullah'a ve PKK'ya terörist, dememeyi hangi ağız sayıyorsunuz? Özerklik, eyalet ve federasyon modellerini tartışalım istemek, iktidar ağzı mı? Muhalefete de hak mı, onlar da bu ağzı kullanabilecek mi?"

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN-HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri serbestçe tartışılmalıdır

TIKLAYIN- Bahçeli, AYM Başkanı, DEM Parti ve Özgür Özel’i hedef gösterdi, tehditler savurdu: Herkes dikkat etsin, yayı gerilmiş ok gibiyiz!