Gündem

Akif Beki: CHP kazanırsa, İsveç'i NATO'ya bile sokacaktı

"Bildiğimiz kadarıyla Bay Kemal kazanamadı, iktidar CHP'de değil ama hepsi bir bir oluyor"

25 Ocak 2024 10:12

Karar yazarı Akif Beki,  TBMM Genel Kurulu'nda, İsveç'in NATO'ya katılım protokülünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini kabul etmesine işaret ederek, 14- 28 Mayıs seçimlerinde bazı iktidar yanlısı medya kuruluşlarının CHP kazanırsa "İsveç'i NATO'ya sokacak" yaklaşımlarını anımsatarak, "'CHP kazanmadan NATO'ya giremezler, İsveç'in teminatı Bay Kemal' yaygaraları mı basılmadı. Gören de CHP, sırf İsveç'i NATO'ya sokmak için seçim kazanmak istiyor, zannederdi." dedi. 

 Beki, "İsveç'i NATO'ya yine CHP mi sokuyor?" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"14-28 Mayıs seçimlerinde CHP'nin ağzına uydurulan yakıştırmalar vardı. Bay Kemal kazanırsa cezaevlerini boşaltacak, faizleri yükseltecek, ABD'yle anlaşacak, rotayı Avrupa Birliği'ne kıracak, yüzünü Batı'ya dönecek, hatta ve hatta İsveç'i NATO'ya bile sokacaktı. Bildiğimiz kadarıyla Bay Kemal kazanamadı, iktidar CHP'de değil ama hepsi bir bir oluyor. "İslam düşmanı ve terör yuvası İsveç'in umudu Bay Kemal" başlıkları mı atılmadı..."CHP kazanmadan NATO'ya giremezler, İsveç'in teminatı Bay Kemal" yaygaraları mı basılmadı... Gören de CHP, sırf İsveç'i NATO'ya sokmak için seçim kazanmak istiyor, zannederdi. AK Parti'yse bu emperyalist plana direniyordu. CHP, Üst Aklın projesiydi. Büyük oyunu yine görmüşlerdi ve sandıkta bozmak için Anadolu irfanını göreve çağırıyorlardı.

Çünkü İsveç, Kur'an yakılmasını yasaklamıyordu, kutsalımıza saygısı yoktu. Hem İslam düşmanıydı hem de Avrupa'daki Kandil'di, terör yuvasıydı.

CHP, iktidarı kazanmadan faizi artırıp cezaevlerini boşalttıktan sonra İsveç'i NATO'ya sokmayı da başarıyor anlaşılan. Cumhurbaşkanı, onaylayıp Meclis'e göndermişti; oradan da vize çıktı. Fakat AK Parti, bir türlü fikrî iktidarını kuramadığı için buna hayıflanmıyor. Bakın işte, CHP muhalefetteyken bile fikirleri iktidarda, diyen yok.

Yanlış olan, halkı CHP'ye karşı dolduruşa getirmek uğruna kullanılan ucuz popülist propagandaydı. iktidar, bir kez daha esip gürleyip yağmadığıyla kaldı. Dert ediyorlar mı, hayır. Bizden yana rahat olun, idare ederiz, diye seçmenlerinden günü kurtarmak için ne lâzımsa onu söyleyip öbürünü yapma ruhsatı alsalar bu kadar olur."

TIKLAYIN-Genel Kurul'dan onay çıktı: TBMM'den İsveç'e NATO vizesi!