Gündem

Akbelen'de haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray, ifadeye çağrıldı: Bölgedeki gazetecilere baskı devam ediyor

Fotoğraf: Kazım Kızıl

04 Ağustos 2023 00:08

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi için Akbelen Ormanı’nda yapılan ağaç kıyımını takip etmek üzere bölgede bulunan gazeteci Zeynep Kuray, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ifadeye çağrıldığını duyurdu. 

İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi amacıyla Akbelen Ormanı’nda yapılan kıyıma karşı bölge halkı ve yaşam savunucuların başlattığı doğa nöbeti 11 gündür sürüyor. 

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı, Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santrallarına kurban edildi. Ormanın büyük bir bölümü kesildi.1 Ağustos'ta da nöbet tutulan alanın gördüğü bölgelerde iş makineleri ve ormancılar çalışma başlattı. Valiliğin, kesim çalışmalarının 30 Temmuz’da bittiğini açıklamasına rağmen dün bebek ağaçlar kesildi.

Akbelen direniş alanında haftalardır haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray, direniş alanı çıkışında yanına gelen bir uzman çavuşun kendisini Milas İlçe Jandarma Komutanlığı'na ifadeye çağırdığını Twitter'dan paylaştı. 

Belgeselci Kazım Kızıl ise Kuray'ın bölge halkıyla röportaj yaptığı sırada çektiği fotoğrafı paylaşarak, "Akbelen’de bulunan gazeteciler üzerindeki baskı devam ediyor. Günlerdir sahadan haber geçen Zeynep Kuray ifadeye çağrıldığını duyurdu" dedi. 

TIKLAYIN | Akbelen direnişi 11'inci gününde

TIKLAYIN | Yaşam savunucuları, Akbelen için BM’ye başvurdu

TIKLAYIN | Çevreciler: Akbelen'de ağaçların beşte üçü kesildi

 

zeynep kuray

kazım kızıl